Hava Durumu

SAĞLIKLI YAŞAM ARAÇLARI’NDAN 300 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Bursa’da önlenebilir hastalıklara karşı vatandaşlarda bilinç oluşturmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için şehrin çeşitli noktalarında eğitim veren sağlıklı yaşam araçları, bir yılda 300 bin kişiye ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2017 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
SAĞLIKLI YAŞAM ARAÇLARI’NDAN 300 BİN KİŞİYE EĞİTİM
 Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Sağlıklı yaşam araçları tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarına ait mekânlar, açık hava alanları, alışveriş merkezleri, ibadethane bahçesi, okullar, parklar, pazar yerleri, kurban satış yerleri gibi halkın yoğun olduğu yerlerde hizmet vermektedir” dedi.

Bursa’da 5 adet sağlıklı yaşam aracının görev yaptığı bilgisini veren Dr. Akan, “Araçlarımızın hizmete başladığı 2016 yılı nisan ayından bu yana bin 500 farklı alanda 300 bin vatandaşımıza ulaştı. Araçlarımızda küçük yaş gruplarına yönelik el yıkama, ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme gibi konularda eğitimler verilmektedir. Eğitimlerle çocuklarımızda sağlıklı yaşam bilincinin oluşması ve bu bilincin bir kültür haline gelerek yaşam boyu sürdürülmesini hedefliyoruz. Yetişkin bireylere ise, kanser, obezite, diyabet, yüksek tansiyon, sigara bağımlılığı gibi önlenebilir hastalıklarla ilgili farkındalık çalışmaları gerçekleştirmekteyiz” şeklinde konuştu.

Ramazan Ayı’nda da Aktif

Sağlıklı Yaşam Araçları’nın ramazan ayı boyunca vatandaşlarla birlikte olacağını dile getiren Dr. Akan, “Araçlarımız iftar çadırları çevresinde yer alarak, vatandaşlarımıza çeşitli bilgi ve broşür dağıtımları gerçekleştirmektedir. Yaz döneminde ise; organ bağışı, düşme, boğulma vakaları ve kene vakalarının önemini vurgulamak için temel ilk yardım ve Kırım Kongo kanamalı ateşi konularıyla ilgili çalışmalarda yer alacak. Ayrıca yaz dönemi yoğun nüfus artışı görülen turistik özellikli bölgeler de öncelikli hizmet verilecek yerler arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.