Hava Durumu

Şehit polisin adı kütüphanede yaşayacak

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Asayiş Daire Başkanlığı'nın ortaklaşa projesi olan "zenginleştirilmiş kütüphane" Bursa'nın İznik ilçesinde de açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Şehit polisin adı kütüphanede yaşayacak
 Kılıçaslan Ortaokulu'nda açılan kütüphaneye 2015 yılında Bursa'da görevi başında motosikleti ile trafik kazasında şehit düşen toplum destekli polis memuru Ayhan Duğan'ın ismi verildi. Kütüphanenin açılışına Bursa Valisi İzzettin Küçük, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İl Emniyet Müdürü Osman AK, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdül Kadir Karlık, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, şehit polis memurunun eşi Tülay Duğan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 
Bursa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Sakıp Yalta'nın açılış konuşmasının ardından Kılıçaslan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ceren Sargın, şehit polis Ayhan Duğan'a ve bütün şehitlere ithafen yazdığı "Şehit" şiirini seslendirdi. Sargın, daha sonra okuduğu metni şehit eşi Tülay Duğan'a hediye etti. 
Kütüphanenin açılışında konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Manevi huzurunda olduğumuz başta aziz şehidimiz Ayhan kardeşimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Biliyorsunuz son zamanlarda şehitler kervanına yeni şehitler katılıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman evlatları, Afrin'de, İdlip'de, Cerablus'da milletimizin, ülkemizin istikbali için, bağımsızlığı ve her türlü tehdide karşı göğüs göğüse büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadele oradaki üç buçuk terör örgütü ile değil, onları dört bir yandan destekleyen büyük devletlere karşı vermektedir. Sevgili çocuklar, bizler burada sabah okula rahat ve huzur içinde gidelim diye, onlar orada karda, soğukta, fırtınada kalleş düşmanın önünde mücadele etmekte. Şehitlerimiz gelmekte onlara çok şey borçluyuz. Çok şey borçlu olduğumuz şehitlerimizin bu dünya dan göç ettikten sonra da yaşatmak isteriz. Bugün burada okulumuzun kütüphanesine de böyle bir şehidimizin ismini verdik. Biz, şehirlerimiz de en güzel yerleri şehitlerimize ayırırız. En güzel şiirlerimiz de şehitlerimiz için yazılmıştır. Ayhan kardeşimiz 2015 yılında elim bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı. Ülke güvenliği için görev yapıyorken vefat eden de şehittir. Nasıl ki çarpışma esnasında şehit olunuyorsa, güvenlik için herhangi bir görevde bulunan kişi de şehittir. Onların emanetleri de devletimiz ve milletimiz için çok önemlidir" dedi. 
Kurdele kesiminde şehit eşi Tülay Duğan da yer aldı. Kılıçaslan Ortaokulu Müdürü Orhangazi Kılıç, Vali Küçük'e ve protokol mensuplarına kütüphaneyi gezdirerek tanıttı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.