Hava Durumu

Şehit uzman çavuşa vefa...

Şırnak'ta geçtiğimiz yıl şehit olan Bursalı Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan anısına Jandarma Alay Komutanlığı bahçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen spor salonu törenle açıldı.Şırnak'ta geçtiğimiz yıl şehit olan Bursalı Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan anısına Jandarma Alay Komutanlığı bahçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen spor salonu törenle açıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Şehit uzman çavuşa vefa...
 Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçtiğimiz yıl roketli saldırıda şehit düşen 24 yaşındaki Bursalı Uzman Çavuş Ümit İnan'ın ismi İl Jandarma Komutanlığı bahçesine Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan spor salonuna verildi. Açılış törenine katılan anne Zeliha İnan ve baba Nezir İnan bir kez daha gurur yaşarken, acıları sebebiyle gözyaşlarına boğuldular. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan Spor Salonu jandarmanın 178. kuruluş yıldönümünde hizmete açıldı. Açılış ve iftar esnasında drone uçuran ekipler, güvenlik emniyeti aldı. 
Spor salonunda 2015 yılında kurulan Jandarma Özel Harekat (JÖH) taburu, AFAD, AKUT ve JAK ekipleri eğitimler alacak. Törende konuşan Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından inşa edilen spor kompleksinin açılışını yapıyoruz. Bu komplekste Çanakkale’deki seyyar jandarma taburunu devamı ve hatıratını yaşatmak için 2015 yılında kurulan JÖH taburumuzun eğitimleri için kullanılacak. AFAD, AKUT ve bizim Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerimiz var. Bunlar yılda 300 civarında vatandaşımızın hayatını kurtarmak için operasyonlar yapıyor. Onlarda burada eğitim alacak. Bu kompleksi kışlamıza kazandıran Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye, yöneticilere ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Bu spor salonuna JÖH taburumuzun ilk şehidi olan Ümit İnan Uzman Çavuşumuzun ismini verdik. Şehidimizin ruhu şat olsun. Şehidimizin ismini bu sayede sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Güzel bir tabloyu oluşturduk. Yaklaşık 2 asırdır bu ülkeye, vatana, hizmet eden kahraman jandarma teşkilatımız 178. yılını kutladığımız günde spor kompleksi güzel bir hediye oldu. Bu vatan için şehit olan JÖH taburundan Ümit İnan’ın ismini taşıyan güzel bir spor salonu oldu. Bize düşen ne varsa yerel yönetimler olarak hazırız. Jandarmanın 178. yılında bu güzel salon ve diğer yatırımlar belediyemizin destekleriyle yapılmış, yine devam edecek. Güçlü bir Türkiye için çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.
Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, “Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılını tebrik ediyorum. 178 yıl boyunca bu ülke ve insanın canını, malını, namusunu, şerefini korumuş, asayişi sağlamış ve bugünlere alnı ak olarak gelmiş bir teşkilat. Jandarma teşkilatı milletimizin sinesinde büyük bir itibara sahiptir. O çok güvendikleri siperler, çukurlar yok oldu. Şimdi çıtları çıkmıyor. Onun için jandarma teşkilatımızın kahraman mensuplarını ayrı ayrı tebrik ediyorum. O hendek savaşlarında 543 tane şehit verdik. Oradaki başarı onların umutlarını yok etmiştir, devletimize güven vermiştir. Şehit olanlardan bir tanesi de Ümit İnan kardeşimiz. Onu rahmet ve minnetle anıyorum. Türk milleti şehitlerini hiç unutmaz. Onların emanetlerini başının üstünde taşır. O pak ismi de binaya veriyoruz” şeklinde konuştu.

Şehit annesinin gözyaşları
Öte yandan törene şehidin babası Nezir İnan ile annesi Zeliha İnan da katıldı. Açılış esnasında anne Zeliha İnan’ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Ayrıca törende mehter takımı da sahne aldı. JÖH taburu ise, duvara şehidin fotoğrafını ve Türk bayrağı açtı.
Spor salonun ardından protokol, şehit aileleri ve gaziler Bursa Jandarma Komutanlığı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. İftar sırasında drone uçuran ekipler, havadan güvenlik emniyeti aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.