Hava Durumu

Şerafettin Yavuz Baro Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

Avukat Şerafettin Yavuz, 9 Ekim’de gerçekleştirilecek Baro Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Şerafettin Yavuz Baro Başkanlığı’na adaylığını açıkladı
 Listesindeki isimleri de tanıtan Yavuz, “Bizler yönetime seçildiğimiz takdirde hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının korunması konusunda üzerimize düşen görevi layığı ile yapmaya çalışacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu olağan dışı koşullarda en büyük sorumluluk bağımsız yargıya en çok da savunmaya düşmektedir. Çünkü, avukat varsa ve görevini yapıyorsa sağlıklı yargılamadan söz edilebilir” dedi.

Türkiye’de ve Bursa özelinde baro seçimlerinin genel olarak iki tartışma ekseninde geçtiğini belirten Yavuz, şöyle devam etti:
“İlki siyasi ve ideolojik talep ve değerlendirmelere yönelik tartışmalar, ikincisi ise mesleki sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin söylemlerdir. Baronun ne siyasi iktidarla sürekli çatışma ve kavga halinde olmasını, ne de siyasi iktidara tabi olmasını istiyoruz. Siyasi düşünce ve tercihlerimiz ne olursa olsun, baronun her türlü siyasi tartışmaların üzerinde tutulmasını, ortak hareket noktamızın evrensel hukuk kurallarından hareketle bağımsız ve tarafsız yargıdan yana olmasını, mesleği ve meslektaşı kucaklamasını istiyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.