Hava Durumu

Sertifikası olmayan lazer epilasyon yapamayacak

BURSA Güzellik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çiftçi, ağırlıklı olarak kadınların ilgi gösterdiği lazer epilasyon uygulamasını yeni dönemde artık sertifikası olmayan personeller yapamayacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2019 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2019 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Sertifikası olmayan lazer epilasyon yapamayacak
 Gülin Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), sektörlerde deneyimli ve eğitimli personellerin yer alması amacıyla yeni dönemde dağıtacağı sertifikalar için müfredat değişikliğine gittiğini belirtti. Yapılan değişiklikle birlikte lazer epilasyon cihazı kullananlarında mutlaka MEB onaylı sertifika aranacağının altını çizen Çiftçi, güzellik sektörüne de her geçen gün yeni kalite standartları getirildiğini ifade etti. Özellikle kadınların yoğun bir ilgi gösterdiği sektörde çalışanların da standartlarının yükseltilmesi amacıyla yeni prosedürlerin yürürlüğe sokulduğuna değinen Çiftçi, MEB tarafından güncellenen 2019 sertifika müfredatlarına göre eğitim almayan personelin kesinlikle lazer epilasyon cihazı kullanamayacağını kaydetti.


SERTİFİKA ZORUNLULUĞU



Başkan  Gülin Çifçi, yeni müfredatlara göre lazer epilasyon uygulaması yapılan işletmelerde uygulayıcının mutlaka MEB onaylı 4 seviye lazer epilasyon belgesi sahibi olmasının zorunlu hale getirildiğini aktardı. Sektör temsilcilerine çağrıda bulunan Gülin Çifçi, “Büyük bir sektörün içerisinde yer alıyoruz. Özellikle sektörde çalışan personelin yaptığı uygulamalar konusunda mutlaka uzman olması gerekiyor. Eğitim almayan kişilerin hassas uygulamaları yapmaya kalkması gerek sektörümüze, gerekse de bu uygulamadan yararlanmak isteyenlere ciddi zararlar verebilir. Sadece lazer epilasyon konusunda değil, tüm uygulamaların uzman ve eğitimli personeller tarafından verilmesi gerekiyor” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.