Hava Durumu

SEVGİ ENGEL TANIMAZ

Kestel Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde Kestel Belediyesi, Kestel Engelliler Derneği, Bursa Tüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği işbirliği ile ilçede yaşayan, 18 yaşını doldurmuş 8 engelli genç kıza temsili düğün organizasyonunda yıllardır hayallerini kurdukları beyaz gelinliği giydirecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2018 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
SEVGİ ENGEL TANIMAZ
 Üç gün sürecek olan organizasyonun ayrıntıları, basın mensupları ve dernek başkanlarının katılımı ile kamuoyuna aktarıldı.  Kestel ve Köyleri Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı, Necip Arslan toplantıda yaptığı  konuşmada, “Derneğimiz, örfümüzü, adetlerimizi, geleneğimizi ve göreneklerimizi yeniden gün yüzüne çıkarmak ve aynı zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımda bulunmak ve sosyal sorumluluk projelerine imza atmak adına iki yıl önce kuruldu. Geçen iki yıllık süre içerisinde, dernek olarak, bayramlarda ihtiyaç sahibi çocuklarımızın kıyafet ihtiyaçlarını giderdik. Yine geçtiğimiz şubat ayında okula yeni başlayan çocuklarımıza, kışlık bot yardımında bulunduk. Üç büyüğümüzü umreye gönderdik. Derneğimizin bu faaliyetleri her yıl artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

MEHMETÇİĞE VEFA

Arslan, şubat ayında askerlik vazifesini yapmak üzere orduya katılan gençlere, “Mehmetçiğe Vefa ve Kınalı Kuzular” adlı moral programı düzenlediklerini ifade ederek, “ Sıra engelli kardeşlerimize geldi. ‘Sevgi Engel Tanımaz’ organizasyonumuzla 18 yaşını geçmiş engelli kızlarımıza ‘Damatsız Düğün’ programını yapacağız. Bu organizasyonumuzu, her yıl geleneksel hale getireceğiz” diye konuştu.

ENGELLER AŞILIYOR

Kestel Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Aşkın da, bedensel engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları aktararak, “ İlçemizdeki engelli vatandaşlarımızın tekerlikli sandalye ihtiyaçlarını gücümüz el verdiğince karşılıyoruz. Onlara yönelik piknik günleri düzenliyoruz. Derneğimiz şuana kadar 200’ün üzerinde, engelli kardeşimizi tekerlikli sandalye ile kavuşturdu. Kestel Belediyesi de bize bu konuda yardımcı oluyor. Derneğimiz bu gibi yardımları ne kadar çok alırsa, daha çok engel aşacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

DÜĞÜN 30 EYLÜL’DE

Bursa Tüm Engelli Gönüllüler Yardımlaşma Derneği Başkanı Kıvanç Bozacı  ise şöyle konuştu; “ Sevgi Engel Tanımaz organizasyonumuzda, Kestel Kaymakamı İskender Yönder, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ile birlikte, gelinlik giyecek 8 kızımızı ailelerinden istemeye gideceğiz, daha sonra ailelerin katılımları ile onlara kına gecesi düzenleyeceğiz, 30 Eylül’de ise kızlarımız için temsili düğün yapacağız” dedi. Bozacı son olarak, böyle hayırsever bir organizasyonun hayata geçirilmesinde emekleri olan; Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve Furkan Aydın’a sonsuz teşekkürlerini sundu.

Osman ÇETİN 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.