Hava Durumu

ÂŞIK REYHANİ YILDIRIM’DA YÂD EDİLDİ

Ünlü Türk Ozanı Âşık Reyhani, vefatının 14. yıl dönümünde Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen anma programında, eserleri ile yad edildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2020 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2020 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ÂŞIK REYHANİ YILDIRIM’DA YÂD EDİLDİ
 Milli ve manevi değerin geleceğe aktarılmasına öncülük eden, unutulmaya yüz tutan kültürel mirasa sahip çıkan Yıldırım Belediyesi, birbirinden anlamlı etkinlikleri ilçe sakinleriyle buluşturmayı sürdürüyor. Erzurum’da doğup dünyaya mâl olan ünlü halk ozanı Âşık Yaşar Reyhani, vefatının 14. yıl dönümünde Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ve sosyal medya platformları üzerinden canlı yayınlanan anma programında eserleriyle hatırlandı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın katılımıyla Âşıklar Otağı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programında Âşık Temel Turabi, Âşık Reyhani’nin çırağı Âşık Rahim Sağlam ve Âşık Reyhani’nin oğlu Âşık Ozan Reyhani, ünlü halk ozanını türküleriyle andı.


SÖZÜN ÜSTADI REYHANİ


Sözlü geleneğin geçmişten bugüne kadar medeniyeti, kültürü, tarihi, benliği anlatan en önemli değer olduğunu vurgulayan Yıldırım belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Öncelikle rahmetli üstadımızı saygıyla, hürmetle yad ediyoruz. Bu yıl 14. sene-i devriyesi. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin inşallah. Şehir deyinde aklımıza, binalardan önce insanlar geliyor. İnsan deyince de söz geliyor. Bir sözün üstadıydı Âşık Reyhani. Sözlü geleneğimiz bizim geçmişten bugüne kadar medeniyetimizi, kültürümüzü, tarihimizi, benliğimizi anlatan en önemli değerimiz. Bizler de Yıldırım Belediyesi olarak bu değerlerimize her daim sahip çıkıyoruz. Programımızı gerçekleştirdiğimiz yer bizim âşıklar konağımız. Göreve geldiğimizde böyle bir merkezi ilçemize kazandırdık. Gönül isterdi ki salgın süreci olmasaydı da geniş kitlelerle birlikte bu çalışmaları yapsaydık. Ama inşallah bu süreci de atlatacağız. Buranın bir okul olmasını istiyorum. Değerli âşıklarımızla birlikte burası bir okula dönecek ve bu geleneği bizler de gelecek kuşaklara anlatacağız, taşıyacağız. Bu yıl aslında Reyhani Sempozyumu yapmayı hedeflemiştik. Fakat şartlar el vermedi. Bir kitap çalışmasını da kısmen hazırlamıştık. Bir sempozyum yapıp bir belgesel de çekmek istiyoruz. Onunla beraber inşallah önümüzdeki yıl böyle bir değeri de ölümsüzleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.


BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR


Gerçekleştirilen anma programına vesile olduğu için Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a Reyhani Ailesi adına teşekkür eden Âşık Reyhani’nin oğlu Âşık Ozan Reyhani, “Duygularımız yoğun. 14 yıl oldu sanki gün olmuş gibi. Gidişini unutmadık. Sevgili Başkanımıza Reyhani ailesi adına, Reyhani sevenler adına öncelikle teşekkür ediyorum. Ayrıca bir edebiyatçı, bir müzik adamı olarak Bursa’daki tüm müzisyenler, âşıklar ve şairler adına bizlere eğildiği için, bizleri dinlediği için bizlere bu imkanı verdiği için sonsuz teşekkürler ediyorum. Allah başımızdan eksik etmesin diyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.