Hava Durumu

SINIR TANIMAYANLAR SANAL KAMPLARDA BULUŞUYOR!

“Sınır Tanıma Dünyayı Tanı” mottosu ile 61 yıldır uluslararası gönüllü çalışma kampları düzenleyen Gönüllü Hizmetler Derneği, Covid-19 ve karantina sürecinde uluslararası dolaşımın durdurulması sebebiyle, hem gönüllülüğün hem de paylaşımın devam etmesi için sanal kamplar organize etmeye başladı. Sanal kamplar, GHD bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nin düzenlediği konuşma kulüplerinin ve yoga atölyelerinin bir kamp programı haline getirilmesiyle uygulanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
SINIR TANIMAYANLAR SANAL KAMPLARDA BULUŞUYOR!
 Sınır Tanıma Dünyayı Tanı” mottosu ile 61 yıldır uluslararası gönüllü çalışma kampları düzenleyen Gönüllü Hizmetler Derneği, Covid-19 ve karantina sürecinde uluslararası dolaşımın durdurulması sebebiyle, hem gönüllülüğün hem de paylaşımın devam etmesi için sanal kamplar organize etmeye başladı. Sanal kamplar, GHD bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nin düzenlediği konuşma kulüplerinin ve yoga atölyelerinin bir kamp programı haline getirilmesiyle uygulanıyor.

İngilizce ve Almanca dillerinde başlayan dünyanın ilk sanal konuşma ve yoga kampları birçok farklı ülkeden gönüllü liderlerin desteğiyle yürütülüyor. Portekizce, Rusça, İspanyolca, Almanca ve İngilizce dilleri ile devam etmesi planlanan Sanal Kamplara dünyanın dört bir tarafından 2 hafta gibi kısa bir sürede 400’den fazla başvuru alındı.  

Bu deneyimden yola çıkan GHD önümüzdeki dönemlerde farklı ilgi alanlarına yönelik uluslararası ücretsiz sanal kamplar yapmaya Mayıs ve Haziran aylarında da devam edecek. Kampların temel amacı karantina günlerini dijital araçları kullanarak öğrenme fırsatları yaratmak ve kültürlerarası öğrenme pratiğini sürdürmek. Belki de gitmeyi hiç düşünmediğiniz Vietnam’dan, Meksika’dan, Çin’den, İsviçre’den ve daha pek çok farklı ülkeden bir arkadaş edinmek, bu kültürleri ve bu insanları daha yakından tanımak, deneyim ve bilgi paylaşmanız için kamplar eşsiz bir fırsat sunuyor.

10 gün süren program Gönüllü Hizmetler Derneği ve gönüllü liderler tarafından oluşturulmuş olup günlük belirlenen görevler, oyunlar ve içerikle beraber hem eğlenceli hem öğretici etkinliklerden oluşuyor.

Siz de bu sanal kampları takip etmek için www.gonulluhizmetlerdernegi.org ve Instagram üzerinde  @gonulluhizmetlerdernegi hesabına göz atabilir ve mesaj atarak başvuru formuna ulaşıp kampa başvurabilirsiniz.

08-21 Nisan 2020 Sanal İngilizce Konuşma Kampı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.