Hava Durumu

SOHBETİN ADRESİ: MAVİ KAFE ABLANIN YERİ

Her kesimden insanların uğrak mekanı olan Mavi Kafe Ablanın Yerinin işletmecisi Zahre Dülger, bu hafta Gazete Bursa’ya konuk oldu. Mavi Kafe Ablanın Yeri, kaliteden ödün vermiyor ve günün her anında taze çay içme imkanı sunuyor. 7’den 70’e herkes ailecek gürültüsüz bir ortamda çay,kahve ve tostlarını yiyip sohbet edebiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
SOHBETİN ADRESİ:  MAVİ KAFE ABLANIN YERİ
 

Merhaba Zahre Hanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1971 yılında Bursa’da doğdum ve 29 senedir Bursa’da, Kurtoğlu mahallesinde ikamet ediyorum.  Bir oğlum var. İlkokul mezunuyum. Daha önce konfeksiyon atolyem vardı. Ulucamide çay ocağımız vardı ve eşim 40 sene orada çalıştı. Orayı kapatınca kendi mahallemizde bir iş yeri açmak istedik ve buraya geldik. İki senedir Kafeler sokağında bulunan kafeyi işletiyorum.

-Kafeniz hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

Mavi Kafe Ablanın Yeri olarak bu kafeyi işletmeye başladık. Kafemizde fastfood ürünlerimiz,kahvaltılarımız, canlı müzik, karadeniz geceleri, yaş günü, evlilik yıldönümleri gibi etkinlikler de oluyor. Bu kafe ailelerin gelebileceği ve zaman geçirebilecekleri sıcak, samimi bir ortamdan oluşuyor. Zaten kafeyi açmadan önce de amacımız böyle güzel bir ortam yaratabilmekti ve yarattık.

-Sizi diğer kafelerden ayıran özellikleriniz nelerdir? Sadece buraya özgü olan bir lezzet var mı?

Biz müşterilerimize daha çok aileden biri gibi yaklaşıyoruz. Onları evimize gelen misafiri ağırlar gibi ağırlıyoruz. Gelenleri müşteri olarak değil arkadaş ya da akraba olarak görüyoruz. Buraya özgü bir lezzet olarak yalancı su böreğini söyleyebilirim.  Buraya gelen misafirlerime özel hazırladığım yalancı su böreğini yiyenler oldukça beğeniyor.

-Burada unutamadığınız bir an oldu mu? Bize biraz bahsedebilir misiniz?

Buraya gelen bir bayan çay içip para vermeden gitmişti. Bana söyledikleri zaman olsun, belki de parası yoktur dedim. Bu kafeyi diğer kafelerden ayıran özellik sıcak, samimi bir aile ortamı oluşturuyor olması. Buraya gelenleri de tanıyoruz. Müşterilerimiz de bizi tanır. Aileler çocuklarıyla birlikte gelip keyifli zaman geçirebilirler.

-Kafe işletmeye yeni başlayacak olanlara tavsiyeleriniz nelerdir? Bu işi yapmanın zorluklarından bahseder misiniz?

Para beklemeden dostluk bekleyerek bu işe başlarlarsa çok daha güzel geri dönüşler alacaklardır. Bu işi yapmanın en zor yanı çalışma saatleridir. Sabah 9’dan gece 1’e kadar bayram, özel günler, tatil hiçbiri yok. Bu işe yeni başlayacak olanlar da tatillerden vazgeçebilmeli. Çünkü kafe işletmek büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor.

-Müşterileriniz Mavi Kafe Ablanın Yerine grup etkinliği için geliyorlar mı?

Grup etkinliği için gelenler oluyor. Özlüce’de bir grubumuz var. Ve Namazgâhtan gelenler oluyor. Her kandilde mevlitlerimiz oluyor. Ramazanda iftar menülerimiz var. Bunun gibi etkinlikler için de müşterilerimiz Mavi Kafe Ablanın Yerine geliyorlar.

-Peki, ücretler için neler söyleyebilirsiniz?

Ücretlerimiz her kesime göre uygun fiyatlardan oluşuyor.  25 çeşit kahvaltının fiyatı 25 lira. Gelen müşterilerimiz daha çok kahvaltı için burayı tercih ediyor.

-Çay demlemenin püf noktaları nelerdir? İyi çay nasıl anlaşılır?

Çay demlemenin püf noktası, evdeki çayı demlediğiniz gibi çayı bekletmemektir. Bunun dışında evde demlediğiniz şekilde çay demleyebilirsiniz. Buraya gelen müşteriler için oluşturulan samimi ortamı da iyi bir çay sunumu sağlıyor diyebiliriz.

-Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Son olarak gazete bursa ailesine ve burayı ilk açtığım günden beri yanımda olan bütün dostlarıma ve eşime çok teşekkür ediyorum. Kafeler sokağına istediğiniz zaman gelip alkolsüz eğlenebileceğiniz, müzik dinleyebileceğiniz, kafa dinleye bileyeceğiniz güzel bir ortam yarattık ve hepinizi bekliyoruz.  

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.