Hava Durumu

‘Sokak Oyunları’ 10 yaşında

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Sokak Oyunları Şenliği’, bu yıl 10. kez gerçekleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘Sokak Oyunları’ 10 yaşında

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından Bursa Kent Müzesi organizasyonu ile gerçekleştirilen şenliğin bir özelliği de bu yıl 2. kez ‘ulusal’ boyutta hazırlanıyor olması… Müzeciliği eğitim faaliyetleriyle harmanlayan Bursa Kent Müzesi’nin en önemli projelerinden biri olan ve 2007 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen ‘Sokak Oyunları Şenliği, bu yıl 9 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Sokak oyunları şenliği, hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp yeniden gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamayı ve böylece çocuklar arasındaki sosyal iletişime de katkıda bulunmayı amaçlıyor.

SUNUCULAR ‘SEKSENLER’DEN
Pınarbaşı Parkı’nda coşkulu anlara sahne olacak şenlikte ip çevirme, samıdık, yakan top ve körebe gibi oyunlar oynanacak. Renkli programın sunuculuğunu ise ekranların sevilen dizisi ‘Seksenler’den ünlü oyuncular yapacak. Konuk sunucular Seksenler’in ‘Bekçi Bekir’i Hacı Ali Konuk ile ‘Pastaneci Sami’ rolüyle Berat Yenilmez…

ŞENLİĞİN MİSAFİRLERİ VAR
Şenlik için Elazığ, Muğla, Antalya, Gaziantep, Rize ve Konya’dan gelecek olan öğrenciler ise Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin müzeleri ile tarihi ve turistik mekanlarını yakından tanıma şansı da bulacaklar. Öğrencilerin Merinos Tekstil Müzesi, Göç Modabet Müzesi, Kapalı Çarşı, Koza Han, Yeşil Cami ve Ulu Cami’yi gezerek Bursa Bilim Şenliği’ne katılmaları ve Bursa Hayvanat Bahçesi’ni görmeleri de hedefleniyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.