Hava Durumu

STK’LAR VİZYON SAHİBİ OLMAK ZORUNDALAR

Bursa Düşünce Kulübü yöneticileri ve şube başkanları ile bir araya gelen AK Parti Kestel İlçe Başkanı Mustafa Bayrak, yeni Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının nitelikli ve vizyon sahibi olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
STK’LAR VİZYON SAHİBİ  OLMAK ZORUNDALAR
 

2 Aralık’ta yapılacak kongre öncesi çalışmalarına hız veren ve adını Türkiye Düşünce Kulübü olarak değiştirmeye hazırlanan BDK, Gürsu Ericek Adrenalin Park’ta son toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa AK Parti Kestel İlçe Başkanı Mustafa Bayrak, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Düşünsel Şentürk, Büyükşehir Belediyespor Yöneticisi Ömer Cihat Bay, düşünce kulübü yöneticileri, şube başkanları ve üyeleri katıldı. Kurulduğu 2009’dan bu yana başkanlığını yapan Bursa Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut, BDK’yı İznik’te bir avuç idealist insanla kurduklarını hatırlatarak, şimdi ülke sınırlarını aşan bir kurum haline geldiklerini söyledi. TDK’nın genel merkezinin Bursa’da varlığına devam edeceğini kaydeden Yakut, İngiltere’nin başkenti Londra’da ve Tanzanya’da temsilcilikler olduğunu, kısa süre sonra da Birleşik Devletler ve Avrupa’nın birçok ülkesinde de temsilcilik açacaklarını ifade etti.

VİZYON GELİŞTİRİLMELİ

BDK’nın kurucuları arasında yer alan akademisyen Fatih Okumuş, insanlığa en büyük hizmetin doğru bilgi ve düşünce ile olacağını belirtti. Okumuş şöyle konuştu:  “2009 yılında kurduğumuz BDK ailesinin Bursa’nın dışına taştığını, büyüdüğünü gördük. İçişleri Bakanlığı’na yaptığımız müracaat sonucunda BDK’nın ismini kongrede Türkiye Düşünce Kulübü olarak değiştiriyoruz. İsmiyle birlikte misyonu ve vizyonunu da bu yönde geliştirmeyi hedefliyoruz. Sivil toplumu yıllardır düştüğü girdaptan çıkaran, hedefleri olan, toplumun sorunlarına eğilen, proje üretip dikkat çeken adımlar atarak; isminden bahsettiren, kültürel, siyasal, ekonomik ve eğitim alanında toplumu aydınlatacağız. Uluslararası camiada tinteng kuruluşları vardır. Bu kuruluşların yönlendirmesiyle siyaset gelişir, dünyada dengeler bu çerçevede döner. Türkiye’de düşünce kulüpleri var. Biz de düşünce kulübüysek bu alanda bir vizyon geliştirip, her alanda stratejiler oluşturan, fikrine başvurulan ve projeler üreten bir dernek olmaya çalışacağız” dedi.  Şubeler adına konuşan İstanbul şube Başkanı İstanbul Adem Şahin, gelinen süreçte BDK’nın çok farklı bir konuma gelmesinin gurur verici olduğunu kaydetti.

İNSAN ODAKLI ÇALIŞMA

İstişare toplantısında dikkat çeken bir konuşma yapan AK Parti Kestel ilçe Başkanı ve BDK Genel Sekreteri Mustafa Bayrak, “Bursa Düşünce Kulübü olarak çıkılan bu yolda bir makas değişikliğine geçiliyor. İnşallah önümüzdeki süreçte, yani yeni Türkiye vizyonunda STK’lar önemli bir yer alacak. Bundan sonraki süreçte sivil toplum kuruluşları artık nitelikli, nicelikli ve kaliteli olması gerekiyor. İçimize alacağımız arkadaşlarımız Bursa’nın vizyonuyla ilgili kafa yormak, ellerini taşın altına koymak zorundalar. Biz bütün siyasi düşüncelere, hareketlere eşit mesafede olup, BDK’yı politize etmeden, bu ülkeye ve coğrafyamıza hizmet edeceğiz. Önümüzdeki süreçte arkadaşlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Kaliteli insanları bünyemize alarak sağlam adımlar atmalıyız. Bizim temel felsefemiz, insan odaklı bir çalışmayı yürütmek ve bu yolda kırmadan dökmeden devam etmek” diye konuştu.

VAKİT KAYBI OLMAMALI

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Işık, “BDK amatör ligden, profesyonel lige çıktı. Şu bir gerçek ki bu tür organizasyonlar büyüdükçe içinize sizin gibi düşünmeyen art niyetli insanların sızdığını görüyoruz. Umarım sizler, bu tip insanları aranıza almadan temiz, ilk günkü aşkla, saf ve pak bir şekilde daha da büyürsünüz. Çünkü biz bunları yaşadık, iyi niyetle başlanılan organizasyonlarda güç zehirlenmesi oluyor. Hepiniz düşünceli arkadaşlarsınız, inşallah bu güç zehirlenmelerini yaşamazsınız. Keşke 12 Eylül döneminde sizin gibi düşünen arkadaşlarımız olsaydı da aynı aileden birini sağcı, diğerini solcu yapanlar yüzünden binlerce vatan evladı hayatını kaybetmeseydi. Eğer o dönemde insanlarla oturulup konuşulsaydı, düşünülseydi; bu acıları yaşamamış olacaktık, gençlerimiz ölmeyecekti. Buradan yola çıkarak, fikir üreterek, paylaşarak, konuşarak birçok şeyin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Bursa’da bu işi yapacak güce sahip olan BDK’yı görüyorum. Vakit kaybına tahammülümüz yok, daha çok okuyacağız, az uyuyup çok çalışacağız, Bursa’yı tanıtmak, kalkındırmak için karıncalar gibi çalışmalıyız” şeklinde ifadeler kullandı. Belediye Başkanı Işık, programın sonunda BDK yöneticilerine Ericek Adrenalin Park’ta yapılan faaliyetler hakkından bilgi verdi, misafirlerini uluslararası düzeye kavuşan doğa harikası tesisleri gezdirdi.

İDEALLERİMİZ BELLİ

Yaklaşık 10 yıl önce Bursa Düşünce Kulübü’nü kurduklarını söyleyen Genel Başkan Ercan Yakut ise,   “Bu kutlu yola 2009 yılında İznik’ten çıktık. Abdulvahap’ın meftun bulunduğu Bayraklıtepe’de düşünce kulübünü kurma kararı almıştık. Yol arkadaşlığı yaptığımız arkadaşlarımızın kararı sonucu BDK doğdu. Bugüne kadar demokratik duruşumuzdan taviz vermedik. Statükocu anlayışların karşısına bir kale gibi dikildik. Ülkemizde hem sosyal, hem de ekonomik olarak birçok olaylar yaşandı. Bunlardan, 15 Temmuz 2016’da darbe kalkışması içinde olanlara karşı ilk olarak biz ayağa kalktık, dik durduk. Yani darbecilere karşı tavrını herkesten önce BDK gösterdi. Yani bizim duruşumuz belli, ideallerimiz belli. Türkiye ve dünya halklarının huzuru için var olan bir kurumuz. Bu aşamada vakıf ve üniversite projelerimizi de hayata geçireceğiz. 2 Aralık’ta yerelden ulusala adım atıyoruz, artık Türkiye Düşünce Kulübü olarak yola devam edeceğiz. Projelerimizle, ortaya koyacağımız fikirlerle insanlığa hizmet için adımlarımızı sıklaştıracağız” diye konuştu.

OSMAN ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.