Hava Durumu

TBMM Komisyonu, Bursa’da aile ve boşanmaları inceliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, 'Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi için Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi' amacı ile kurulan komisyon, Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TBMM Komisyonu, Bursa’da aile ve boşanmaları inceliyor
 AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir başkanlığındaki komisyonda, AK Parti'den Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, CHP'den Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan, MHP'nin Aydın Milletvekili Deniz Depboylu yer alıyor. 


Araştırma komisyonu Bursa’daki incelemelerine Gemlik İlçesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde (BADEM) yaptı. 

Toplantıda, Gemlik, Bursa, Bölge ve Türkiye genelinde evlenme ve boşanma oranları incelenirken, yerel idarelerin aile bütünlüğüne katkıları da değerlendirildi. 

BADEM’deki toplantıya Gemlik Belediye Başkanı AK Partili Refik Yılmaz ve Kent Konseyi yöneticileri de katıldı. Komisyon Başkanı Casino Siteleri Ayşe Kesir Türkiye genelinde boşanma oranlarının son yıllarda yükselmesine rağmen, dünya genelindeki ortalamaya göre Türkiye’nin iyi durumda olduğunun altını çizdi. 


Ayşe Kesir, ilk toplantılarını 14 Ocak’ta yaptıklarını ve komisyonunun 4 aylık görev süresi olduğunu belirterek, “Boşanma oranları ve aile sorunlarını araştırmak üzere kurulduk. Her birimiz alanla ilişkili insanlarız. Bazı sorunlar genelin dışında yerel özellik arz edebiliyor. Bu nedenle farklı bölgelerde, yerel sorunları incelemek için toplantılar gerçekleştiriyoruz. Daha önce Kilis, Urfa ve Antalya’yı ziyaret ettik. Bursa’yı da özellikle Marmara Bölgesini incelemek, hem de çok göç alması ve geçiş noktası olmasından dolayı tercih ettik. BADEM’in de yeni açıldığını biliyorduk, yerinde inceleme imkanları bulduk. Belediyelerin de bu konularda çalışması bizleri memnun etti” dedi. 

Türkiye’de boşanmanın ana sebepleri ekonomi olarak görülse de, ekonomik sorunlar dördüncü veya beşinci sırada yer aldığını kaydeden Ayşe Kesir, “Öncelikli sorunun iletişim sıkıntısı olduğunu anlıyoruz. Kadınların boşanma sebebinde ise yüzde 60 oranında, evliliklerinin bir bölümünde düzenli şiddet gördüğünü öğreniyoruz. Engelli ailelerde de belli bir yüzde de, bir zaman sonra babanın evi terk ettiğini ve annenin engelli çocukla yalnız kalarak mücadeleyi sürdürdüğünü görüyoruz’’ diye konuştu. 

Heyet, Bursa’da incelemelerine devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.