Hava Durumu

Termik Santral Projesine Durdurma Kararı

Bursa 2’nci İdare Mahkemesi, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne (DOSAB) kurulmak istenen Kömürlü Termik Santral projesini mahkeme süreci tamamlanana kadar durdurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Termik Santral Projesine Durdurma Kararı
 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Buhar ve Enerji Üretim Tesisi projesiyle ilgili ÇED raporunun olumlu yönde vermesinin ardından ’DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu’ üyeleri, ÇED kararının yürütmesinin durdurulması için 2’nci İdari Mahkemesi’ne dava açmıştı. Bu itiraz üzerine, mahkeme heyeti bilirkişi raporu gelen kadar projeyi durdurma kararı aldı. Kurul araştırma ve incelemelerinin ardından ortak raporunu mahkemeye sundu. Bilirkişi kurulunun ortak raporunu değerlendiren mahkeme heyeti, bir kez daha yürütmenin durdurulmasına karar verdi.
Kararın sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi:
“ÇED Raporu’nda tespit edilen eksiklikler ve hukuka aykırılıklar dikkate alındığında, söz konusu ÇED Olumlu Kararı’nın, uygulanması halinde, gerek tesisin yatırım maliyetleri gerekse çevreye etkileri bakımından, tüm taraflar ve kent için telafisi güç ve imkansız zararlara yol açabileceği sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle açıkça hukuka aykırı olan ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğuracağı sonucuna varılan dava konusu ÇED Olumlu Kararının, 2577 sayılı yasanın 27. maddesi uyarınca teminat aranmaksızın, dava sonuna kadar yürütmenin durdurulmasına 2577 sayılı yasanın 20/A maddesi uyarınca 11.03.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”
Kararı değerlendiren DOSAB Çevre Komisyonu Avukatı Eralp Atabek, “Daha önce bilirkişi raporu çıkana kadar mahkeme projeyi durdurma kararı vermişti. Rapor çıktı. Raporda ÇED’in raporunun eksik ve hatalı olduğu belirtildi. Bu sebeple mahkemeye yürütmeyi durdurma kararını kendi gerekçe kararını verinceye kadar uzattı. 28 Nisan’da duruşma var. Daha sonra da dosya incelemeye alınacak. Davanın iptal ile sonuçlanacağını düşünüyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.