Hava Durumu

Terminal`e modern cami

Bursa’nın kalite kenti olması yolunda tüm mekanları en güzel şekilde dizayn eden Büyükşehir Belediyesi tarafından BURULAŞ Şehirlererası Otobüs Terminali’ne yaptırılacak caminin temeli törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın misafir odası, kentin giriş kapısı olan terminaldeki en önemli eksikliğin böylelikle giderileceğini belirterek, yapılacak caminin mimarisi ve çevre düzenlemesiyle bölgeye ayrı bir değer katacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Terminal`e modern cami
 Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı mekanları da kente kazandırıyor. Her gün 1100 aracın giriş çıkış yaptığı, binin üzerinde kişinin çalıştığı ve binlerce kişinin kullandığı Şehirlerarası Otobüs Terminalin en önemli eksiklerinden biri de Büyükşehir Belediyesi tarafından gideriliyor. Terminal içindeki mescidin ihtiyacı karşılamaması üzerine hem esnaflardan hem de vatandaşlardan gelen talepler üzerine çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediyesi terminale kazandırılacak caminin temelini attı.

Bursa’nın misafir odası
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, terminalin Bursa’nın misafir odası ve kentin giriş kapısı olduğunu hatırlatarak, bu nedenle terminalin hiçbir eksikliğinin bulunmaması gerektiğini kaydetti. BURULAŞ tarafından işletilen terminalde her alanda sağlıklaştırma yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Burada her şeyin 4 -4’lük olması gerekir. Yıllardır konuşulan ancak somut bir adım atılamayan önemli bir ihtiyacı gideriyoruz. Mevcut mescit artık ihtiyacı karşılamıyordu. Kabe’nin bir şubesinin burada da olması gerekiyordu. Bu konuda gerekli adımları attık. Geçtiğimiz günlerde cami yaptırma ve yaşatma derneğimiz kuruldu ve bugün de temelini atıyoruz. Mimarisiyle, kullanılan malzemesiyle, işçiliğiyle ve yapılacak çevre düzenlemeleriyle ayrıcalıklı bir camiyi buraya kazandırıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Terminal Camii yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Turan da başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere bu ulvi yolda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bursa Müftü vekili Mehmet Köktaş’ın duası eşliğinde Terminal Camii’nin temeli atıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.