Hava Durumu

TOPÇU: "BURSA İÇİN İDDİALIYIZ"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, "Yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi, her yerde aday çıkaracaktır. Kazanmak adına elinden geleni yapacaktır. Bizim Bu ülkeye, bu millete ve bu insanlara bir sorumluluk anlayışımız var. Bursa’ya karşı bir sorumluluğumuz var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TOPÇU: "BURSA İÇİN İDDİALIYIZ"

Gazete Bursa olarak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu’yu makamında ziyaret ettik. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan ve Bursa’nın sorunlarına değinen Topçu, "Maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 15 yıldır yönetiminde olan Bursa, Türkiye ortalamasının hep üzerinde AK Parti'ye destek vermiş olmasına rağmen, ekonomik olarak bunun karşılığını hiçbir şekilde alamamış. Üvey evlat konumuna bile gelememiş bir Bursa var. Dolayısıyla bunu gündeme getireceğiz. Cumhuriyet döneminden bu yana Bursa Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde en başarısı dönemini yaşıyor. Çok başarısız. Milliyetçi Hareket Partisi  olarak sıra bizde diyoruz" dedi.

"BURSALILARDAN ÖZÜR DİLEMELİYDİ"

Tevfik Topçu,  "Ak Parti Bursalılardan özür dilemesi gerekirdi. Bursa'da değişiklik oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok değişiklik yapıldı. Niye değiştirdin? Diye sorarlar insana. FETÖ ile ilgili ise ver mahkemeye. Başarısızsa insanlardan özür dile çok başarısızdı de. Yolsuzluk varsa ver mahkemeye. Bunların hiçbirini yapmadan bir değişime gittiler ama vatandaş bunların farkında. Bursa'da trafik facia. Bursa çok başarılı vizyon şehir deniliyordu ama ne yaparsan yap Bursa'nın trafiğini çözemedin sürece bir şey yapmış olamasın. Bursa'nın bütçesi de çok kötü. Bursa'nın borçlarının ödenmesi için en az 3.5 yıl gerekli. Hiç maaş vermezsen, bütün paraları toplarsan, hiçbir harcama yapmazsan 3,5 yıl sonra Bursa'nın borcunu kapatabilirsin. Bu aslında görevden alma sebebi kayyum sebebidir. Bu nedenle MHP önümüzde ki süreçte çok şanslı. Bursa için talihsizlik, başarısızlık, çok kötü yönetilmiş bir Bursa ama siyaset adına da MHP için şans diyebilirim. Büyükşehir'i alırız. İddialıyız" şeklinde konuştu.

"HER YERDE ADAY ÇIKARACAĞIZ"

Son dönemde Bursa gündeme birçok konu getirdiklerini belirten Topçu,” Bursa trafiği, Güneş  çevre yolunun süratle çözülmesi konusunu, Gemlik ile ilgili endişelerimizi, Bursa'nın bütçesi ve Bursa'nın yaşadığı sıkıntı ve eksiklikleri Cumhuriyet Halk Partisi’nden çok biz gündeme getirdik.  Bursa için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. AK Parti ile beraberiz, birlikte hareket ediyoruz söylemleri doğru değil. O başka bir şey, bu başka bir şey. MHP, AK Parti ile bir çizgide buluşmuştur. Ama yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi her yerde aday çıkaracaktır. Kazanmak adına elinden geleni yapacaktır.  Bizim bir sorumluluk anlayışımız var. Bu ülkeye, bu millete ve bu insanlara. Bursa’ya karşı bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk doğrultusunda, birileri doğru işler yaptığında destekleriz, yanlış işler yapanında karşısında dururuz.  MHP'nin karakteri budur" diye konuştu.

"PARTİMİZDEN AYRILANLAR BİZİ ETKİLEMEZ"

MHP’den ayrılanlar hakkında konuşan Topçu, "MHP' den kopan bir gurup var. Bunlar Bursa'da etkin olamadılar. Bursa'da seçim sürecinde ne kadar etkili olabilirler? Geçmiş yıllarda Büyük Birlik Partisi ne kadar etkilediyse, Aydınlık Türkiye Partisi ne kadar etkilediyse, ancak o kadar etkiler. Bizi çok etkilemez. 7 Haziran ve 1 Kasım arasında gitmek isteyenler gitti. Genel Başkanımızın ifadesiyle "Aslında bize de iyilik yaptılar". Partimiz içinde küskünlük, dargınlık olmadı. MHP omurgası olan, geleneği olan bir siyasi parti. Yani Liderini, Teşkilat değerlerini ve fikri yapısını benimseyen bir anlayışı var. Dolayısıyla bu manada, o çizgide olamayacak insanlarımız da zaten gittiler. Kalanlar kemiksiz, kılçıksız, sıkıntısız, o ölçüdedir" dedi.

"İÇİMİZE SİNDİ DİYEMEYİZ"

Konuşmasına devam eden Topçu, "Tabi ki şu var: İnsanın böyle büyük organizasyonlar da, kurumun, liderin ve ya il teşkilatının aldığı kararların bütün insanlarımızın içine sinmiştir anlamında söylemek mümkün değil. Ama insanlar partisinin zaman içerisinde aldığı kararlara uyarlar. Genel Başkanımızın tek istediği terörü bitirmekti. Aldığı kararlar bu yöndeydi. Güneydoğu'da ki teşkilatlarımızla görüşmelerimiz, oradaki vatandaşlarla görüşmelerimiz ve ziyaretlerimizden aldığımız bilgilere göre, vatandaş mutlu. Devletin bir hakimiyeti söz konusu. Terörün belinin kırıldığı ifade ediliyor. Fakat daha önce yaptığımız hatalara düşmememiz lazım. Terör ile mücadele uzun soluklu bir mücadele. 2002 yılında da terörün beli kırılmıştı ama ciddiye almadığımız için, tedbirleri devam ettirmediğimiz için, o süreçten sonra yapılması gerekenler yapılmadığı için, tekrar terör kendini toparladı ve güç olarak Türkiye halkına saldırmaya devam etti. Terörle mücadele sadece teröristi anlamakla değil, sınır ötesinde de mücadeleye devam etmemiz lazım. Yurt içinde gençlerimizin dağa çıkışını engellememiz lazım. Oralarda yaşayan insanlarımızla iyi iletişim kurmamız lazım. Şuan itibariyle Türkiye'de terör eylem yapamaz haldedir" diye konuştu.

"MASUM VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLDU"

Topçu, "OHAL devam ediyor. Bunun sadece nedeni terör değildir. Sokakta terörü bitirmekle iş bitmiyor. Diğer taraftan FETÖ var. Onun mücadelesi devam ediyor. OHAL için bu son olur diye düşünüyorum. FETÖ ile ciddi anlamda mücadele ediyor ama yeterli mi? Değil. Hedeflere doğru yönel inemiyor. FETÖ mücadelesinde maalesef bazı insanlar mağdur oldu. Siyaset ayağını gerçek anlamda gün yüzüne çıkarılmadığını biliyoruz. Bazı üst noktada ki hainlerin, yurt dışına göz yummak demeyelim ama daha sıkı tutulsaydı onların yakalanabileceğine inanıyorum. Vatandaşlarımızdan çaycısı, çorbacısı bir çok masum insanımız mağdur oldu. Bu yapının daha üst noktalarda, daha etkin olanların soruşturulması gerekiyor. Ama ciddi anlamda mücadele ediliyor" diye konuştu.

"MHP CUMHURBAŞKANI ADAYI ÇIKARMAYACAK"

MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını belirten Tevfik Topçu, "Cumhurbaşkanlığı ittifakıyla alakalı bir sıkıntı yok. Fakat Genel Başkanımız Devlet Bahçeli söylemiyle "Milletvekilliği genel seçimlerinde bizim bir hedefimiz var. Seçimlere herkes kendi amblemiyle girecek" Bunun formüle edilmesin de detaylar ve çalışmaların da sorun var. Yoksa MHP Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaktır. Cumhurbaşkanı adayı tektir. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan'a oy verilecektir. Bunun tartışması yoktur. Milletvekilliği, genel seçiminde bir ittifak söz konusu. Bunun formüle edilmesi tartışılıyor. MHP deneyimli daha önce Refah Partisi ile bir ittifak yaptık. Dolayısıyla Genel Başkanımız diyor ki: "İttifak olacaksa olsun. Ama ben de ne kadar oy aldığımı veya Türk siyaseti de her iki partinin ne kadar oyu olduğunu, ne kadar gücü olduğunu bilsin, görsün"  Bununla alakalı bir tartışma yok çalışma var.

"ADAYLARIMIZI ERKEN AÇIKLAYACAĞIZ"

MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu,  "Geçen hafta Bura il teşkilatlarımızı ziyaret ettik. Teşkilatlarımızı hazırlık babında 30 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili görüşmeler yaptık. Onlara talimatlarımız oldu. Tavsiyelerimiz oldu. Dergi çalışmalarımız var. Görüşmeler ve toplantılar devam ediyor. Hazırlıklarımıza başladık. Adaylarımızı erken yaklaşık "6 ay" öncesinden açıklamak istiyoruz. Çünkü bizim Adalet ve Kalkınma Partisi gibi büyük bir bütçemiz yok. Kısa zamanda adayımızı çok büyük kitlelere ulaştırma, tanıtma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bunun önüne geçmek için biraz daha erken tanıtım ve çalışmalara başlayacağız. Açığımızı bu şekilde kapatmak istiyoruz. Bursa için hazırladığımız projelerimizi Bursalı hemşerilerimizin önüne koymak istiyoruz. Yani MHP önümüzde ki seçimler de Bursa'da, başka siyasi partileri çok eleştiren parti olmaktan ziyade daha çok kendini ifade edebilen bir parti olarak kendini gösterecek. Türk siyasetin de böyle bir handikap var. Başkalarını anlatmaktan, başkalarını eleştirmekten kendini ifade edemeyen bir siyasi düşünce var. Biz bunu yapmayacağız" şeklinde konuştu.

"SESSİZ KALMAYIZ"

Topçu,  "Bursa o kadar kötü yönetildi ki oy verenler pişman oldu. Yolda yolumu kesip "Ben AK Parti'ye oy veriyorum. Tayyip Erdoğan için oy verdim. Ama hiç hizmet yok, trafik facia ve çok pişman oldum" diyen vatandaşlarımız var. Milliyetçi Hareket Partisi ciddi anlamda Bursa'da kendini gösterirse oy verecek çok vatandaşımız var. Siyaset bir iddia işidir. Önümüzde ki dönemde bunu yaşayıp göreceğiz. Bursa mutsuz. Bursa başarısız. Bursalılar da çok şanssız. Bizden Cumhur anlamında ittifak yapıyoruz diye susmamız gerektiğini bekleyenler olabilir. Sessiz kalmamızı bekleyenler olabilir ama sessiz kalmayız. Bursa'nın gerçeklerini herkesle paylaşırız. Bizden destek ya da proje isteme alışkanlıkları yok. Öyle olsaydı Bursa bu halde olmazdı. Yaptım oldu anlayışı hakim bir parti. Biz Adalet ve Kalkınma Partisinin yanında değiliz. Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin çizgisine gelmiştir. MHP 48 yıldır ne söylüyorsa şimdi de aynı şeyi söylüyor. Yerel yönetimlerle alakalı hiçbir birlik ve anlaşmamız söz konusu değildir. Bursa'yı da çok kötü yönettiler. Kötü yönetmeye de devam ediyorlar. Bursa'da ittifak değil adaylarımız olacak. Bursa en güzel ama kötü yönetilen bir şehir" dedi.

"STADYUMUN HERŞEYİ YANLIŞ"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Topçu, "Bursaspor o dönemde şampiyon olmuş. Şampiyonlar liginde oynayacak. Ciddi paralar harcanmış. Sonra yeni stat yapımı kararı alındı. Türkiye'nin en pahalı stadı yapıldı. Türkiye'nin en niteliksiz stadı oldu. En kötü stat. Işığı alması yanlış. Dere yatağına yapılmış. Dibinde hastane, okul. Güvenlik eksik. Halen bitmemiş. 550 milyon para harcanmış, seksen- yüz milyon halen para lazım deniliyor. Kayseri, Antalya stadı maliyeti 150 milyon ve uluslararası maçlar oynatıyorlar. Bizim sahanın maliyeti 550 milyon, halen 100 milyona tamamlanır deniliyor, ayrıca borçları da hariç. Vatandaş şikayetçi. Trafik altüst oluyor" şeklinde konuştu. Bedia BARAK

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.