Hava Durumu

Torunları ile tiyatroya el ele geldiler

BURSA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz turnesi kapsamında ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ oyunu ile İznik Elbeyli Mahallesi meydanında sahne aldı. Elbeyli Mahalle sakinleri ve sanatseverleri torunları ile el ele tiyatro oyununa koşarken, ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ oyunu seyircilerden büyük alkış aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün koordinasyonu ile İznik Elbeyli Mahallesi Meydanında gerçekleştirilen, tiyatro oyunu seyircilerin beğenisini topladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2019 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2019 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Torunları ile tiyatroya el ele geldiler
 HER YERDE TİYATRO'


Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tüm ilçelerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, yaz turnesini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Ramazan boyunca gösterimlerine devam eden sanatçılar, yaz turnesi bünyesinde tüm ilçe belde ve mahallelerde gösterimlerine devam ediyor. Sahne aldıkları yerlerde  ‘Leyla ile Mecnun’ ve ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ oyunlarıyla izleyicilere keyifli gösteriler sunuyor. İznik Elbeyli Mahallesinde tiyatrocular, ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ ile sanatseverlerin karşısına çıktı. Anonim bir orta oyunu metni olan Tireli’den uyarlanan ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ ise geleneksel Türk tiyatrosunun komik kahramanlarını günümüzde yaşattı. Vatandaşları da zaman zaman oyuna dahil eden sanatçılar, izleyicilerinden bol bol alkış aldı. Elbeyli mahallesi sanatseverleri 7'den 77'ye profili ile sanatçıları heyecanlandırdı. Torunları ile tiyatro seyretmeye gelen mahalle sakinleri yapılan etkinlikten dolayı teşekkür ettiler.



Elbeyli Mahallesinde Tiyatrocuları Mahalle Muhtarı Ahmet Değirmenci ve heyeti karşıladı. Oyun sonunda sanatçılara tek tek teşekkür eden Muhtar Değirmenci "Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ve ekibine, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve yönetimine bizlere bu güzel geceyi yaşattıkları için teşekkür ederim. Ayrıca mahalle sakinlerime bu geceye katılarak destek verdiklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Yaz aylarında tarla ve bahçe işlerinin arasında Sosyal ve Kültürel etkinliklerin olması mahallemizde ayrı bir farkındalık oluşturdu" dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.