Hava Durumu

Trafik sorununa 'akıllı çözüm'

Bursa'da 2017'yi ulaşım yılı ilan eden Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ile birlikte trafik meselesini çözmek için akıllı trafik kontrol sistemini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Trafik sorununa 'akıllı çözüm'
 İhale aşamasında olan projeyle 1250 yeni kamera ve akıllı trafik yazılım sistemi sayesinde sürücüler kaza durumlarında yoğunluğa göre alternatif güzergahlara yönlendirilecek, kavşaklardaki bekleme süresi de değişecek. 


Kent Konseyi tarafından Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve konunun uzmanlarının katıldığı ‘Bursa Konuşuyor' toplantısında alternatif ulaşım masaya yatırıldı.


Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Taha Aydın,'Bursa´da yayasından araç kullanana kadar yüzde 80'lik kesim trafikten şikayet ediyor. Bizler ulaşımı çözmek zorundayız. 2017 yılını ulaşım yılı ilan ettik' dedi. 


Aydın, 'İstanbul Yolu'ndaki projede yollar zaten 3 şerit, kavşak ve yaya geçidi sayısı arttırılmış. Üst geçit sayısını da 11´e, kavşak sayısını 5´e çıkarttık. Trafik lambasına takılmadan yolculuk edilecek' şeklinde konuştu.


Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Dülger ise artan nüfus ve araç sayıları hakkında bilgiler aktararak şunları söyledi:


'2012´de 2 milyon 680 bin olan nüfusumuz, bugün 2 milyon 900 bine ulaştı. Araç sayısı ise 600 binden 750 bine çıktı. Şoför sayısı ida 850 binden bir milyona ulaştı. Nüfus yüzde 7 artarken araç sayımız yüzde 30 civarında artış gösterdi.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.