Hava Durumu

Türk Ocakları’nın gurur gecesi

Türk Ocakları Bursa Şubesi tarafından düzenlenen “Türk Ocakları’nın 104’üncü yıl etkinliği” Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu Dede Efendi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Türk Ocakları’nın gurur gecesi

Tören; Vali Muavini Ahmet Hikmet Şahin, Türk Ocaklı üyeler, öğretmen, idarecilerin ve yarışmacı öğrencilerin katılımıyla “Vatan uğruna şehit olanların anısına” saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, Türk Ocakları’nın 104’üncü yılını kutladığını bu kutlamaların 1004’üncü yılında da devam edeceğini vurguladı ve “Türk Milletinin geleceği hakkında herkesin şüphesi olur. Bizim şüphemiz olmaz. Türk Milletinin geleceğini, yokluğunu görme şansımız yok, çünkü öyle bir felaketle karşılaşacak olursak hepimiz onun olmaması için uğruna ölmüş oluruz. Onun için yüreğimiz rahat” diye konuştu.

SUYA YAZI YAZMIYORUZ
Prof. Dr. Selçuk Kırlı konuşmasının devamında, “Türk Kültüründe Nevruz ve Tarih İçinde Bursa” konulu kompozisyon yarışmasında sadece dereceye giren öğrencilerin değil tüm yarışmacıların eserlerini tek bir kitap topladıklarını söyledi ve, “Türk Ocakları Bursa Şubesi Kültürel Pulibet ve Akademik Sempozyumları “Akılda kalmaz, yazıda kalır” felsefesiyle gelecek nesillere kaynak olması amacıyla kitaplaştırmayı bir ilke edinmiştir” dedi.

KATILIMCILAR MÜZİK ZİYAFETİ YAŞADI
Geceye konuk olan katılımcıların, Hakan Özdemir şefliğinde, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun verdiği konserle adeta kulaklarının pası silindi. Konserin ardından ödül törenine geçildi.  Türk Ocakları Bursa Şubesi Hars Heyeti başkanı Prof. Dr. Mustafa Cemiloğlu yapmış olduğu konuşmada, gençlerin yazı yazmaları ve yeni konular üretmesi için okumaları gerektiğini vurguladı. Secici kurul tarafından “Türk Kültüründe Nevruz ve Tarih İçinde Bursa” konulu kompozisyon yarışmasında Üniversite düzeyinde birincilik ve üçüncülük ödülünü İbrahim Şaşmaz, ikincilik ödülünü ise Muhammed Celayir elde etti. Lise düzeyinde, birinciliğe Mehmet Zahit Bilgin, ikinciliğe Kadir Doğan, üçüncülüğe Hilal Yeni layık görüldü. Derece giren öğrencilere ödüllerini Bursa Türk Ocağı Başkanı, Prof. Dr. Selçuk Kırlı ve Seçici Kurul Üyeleri tarafından takdim edildi. Törenin ardından kutlamalar sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.