Hava Durumu

Türkiye'de 40 Bin Mağara Turizme Kazandırılacak

Bursa’nın kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılmasına yönelik çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Mağaracılık Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Türkiye'de 40 Bin Mağara Turizme Kazandırılacak
 Bursa’da düzenlenen çalıştayda, Türkiye’de bulunan 40 bin’i aşkın mağara masaya yatırıldı. İbrahim Paşa Medresesi’nde yapılan çalıştayda, sportif mağaracılık ile mağaraların turizme açılması sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları nezdinde tartışıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mağara Araştırma Derneği Bursa Şubesi ve Uludağ Üniversitesi Mağara Araştırmaları Spor Topluğu’nun birlikte tertiplediği programa 6 kulübün yanı sıra 7 farklı öğrenci topluluğu katıldı. Bursa’da kayıtlı 63 mağara ve ülkemizin en uzun mağaralarından olan Ayvaini mağarasının turizme kazandırılması ve sportif faaliyetlerde kullanılması konuşuldu.
Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, ülkemizdeki en uzun mağaralardan birisi olan Ayvaini’nin bir cazibe merkezi olduğunu, buna benzer birçok mağaranın araştırmacıları ve adrenalin tutkunlarını heyecanlandıracak özellikte olduğunu söyledi. Karlık, bu çalıştayın doğa turizminin canlandırılması için önemli bir Restbet adım olduğunu ifade etti.
Mağaracılık Federasyonu Başkanı Emre Baturay Altınok, mağaracılık sporunun sürekli gelişmekte olduğunu ve bu tip çalıştayların sportif mağaracılığın ve mağaraların doğa turizmine nasıl açılacağının belirlenmesi açısından önem arz ettiğini belirtti.
Mağaracılık Derneği Bursa Şube Başkanı Atilla Ülgen ise, Mağaracılık Çalıştayı’nın mağaracılık camiasını bir araya getirdiğini, bu tür toplantıların mağaracılık sporunun ve araştırmalarının gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.
Program pazar günü 12.00-14.00 saatleri arasında Ayvaini mağarasında yapılacak kurtarma tatbikatı ile sona erecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.