Hava Durumu

“Türkiye geleceğe umutla bakıyor”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, geleceğe güvenle bakmanın yolunun, insani yönleri güçlü, ülkesine, bayrağına sahip çıkacak karakterde güçlü bireyler yetiştirmekten geçtiğini söyledi. Milletvekili Şahin, 17 milyonun üstünde öğrencisi, 1 milyonun üstünde öğretmeni bulunan Türkiye'nin bu açıdan geleceğe daha umutla baktığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Türkiye geleceğe umutla bakıyor”
 Milletvekili Hüseyin Şahin, 18 Eylül'de başlayan İlköğretim Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, ailelere ve eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulundu. “Gelecekte bu ülkenin başına siyasetçi, bilim adamı, işadamı, sanatçı, sporcu olarak geçecek olan gençlerimizi,  insani değerle donatarak, vatanına, milletine sahip çıkacak bilinçlilikte bireyler olarak yetiştirmeliyiz” diyen Milletvekili Hüseyin Şahin, bunun için öğretmenlere ve velilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi halinde geleceği çok daha güvenle bakabileceklerinin altını çizen Milletvekili Hüseyin Şahin “Bugünün gençleri, yarının yöneticileri olacak. Türkiye'yi daha ileri seviyelere onlar taşıyacak. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı donanımlı, bilgili, kültürlü yetiştirmek zorundayız. Onlara Cumhuriyetin faziletlerini iyi anlatmalı, onları ülkesine, milletine, bayrağına sahip bilinçle yetiştirmeliyiz. Gençlerimize,  çağdaş dünyada yer alabilmenin gereklerini yerine getirecek donanımı sağlamalıyız. Çünkü insana yapılan yatırım, geleceğe yapılan en iyi yatırımdır” dedi.

Hüseyin Şahin, açıklamasında hükümet olarak da eğitim ve öğretim olanaklarının artırılması, öğrencilerimizin eğitim imkânlarından daha fazla yararlanması için gereken adımları attıklarını da söyledi. Genel bütçe içindeki Milli Eğitim payının her geçen yıl artırıldığına dikkat çeken Milletvekili Şahin, öğretmen maaşlarının iyileştirilmesinden, derslik sayılarının hızla artırılmasına, eğitim teknolojilerinden okullaşma oranının artırılmasına kadar birçok konuda önemli aşama kat ettiklerini hatırlattı. Bursa ve ilçelerinde hayırseverlerin eğitime destek konusundaki cömert girişimlerini takdirle karşıladıklarını anlatan Hüseyin Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:

İnsanlarımızın eğitim ve öğretim konusundaki duyarlılıkları bizi geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor.  Sağlam temeller üzerine kurulmuş biri eğitim sistemi, cumhuriyetimiz için de en önemli güvence olacaktır. Zor zamanlarda bile önemli işler yapmış bir milletin çocuklarıyız. Kalkınmış, çağdaş bir devlet, çağdaş bir toplum nitelikli eğitim almış nesillerin eseri olacaktır.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.