Hava Durumu

“TÜRKİYE’Yİ ZOR DURUMA DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Dava, Rıza Sarraf davasıydı ama sanık bir anda tanık oluverdi. Şimdi Hakan Atilla davası oldu” diyerek dava ile ilgili "Bu davanın bizim açımızdan hiçbir hükmü yok. Tamamen Türkiye'yi ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak istiyorlar. 15 Temmuz'da, 17-25 Aralık'ta, Gezi sürecinde, hendek terörü esnasında Türkiye'nin sevk edilmek istendiği noktaya ilişkin hedeflerinde başarılı olamayanların yolumuza güller dökmesini beklemiyoruz. Şimdi de bu Amerika'da görülen dava, Türkiye'yi ekonomik olarak zor duruma düşürmek, yatırımların önünü kesmek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın milletle olan bağını, yolsuzluk gibi bir itham üzerinden koparmak, uzaklaştırmak ve 2019'a giderken Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi tasfiye edebilir miyiz?' sürecine matuf bir harekettir” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“TÜRKİYE’Yİ ZOR DURUMA DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR”
 Çavuşoğlu, Ankara'da bulunan Bursalı gazetecilerle yaptığı görüşmede gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“HIZLI TREN MAALESEF GECİKECEK”

Çavuşoğlu, ”Hızlı tren çalışmaları aynen devam ediyor. Arazi fiziki koşulları durumuyla alakalı bir gecikme yaşanıyor maalesef bu nedenle gecikme yaşanıyor. Ama çalışma devam ediyor”

“BURSA’NIN ACİL EYLEM PLANI TRAFİK SORUNU”

Çavuşoğlu, ”Bursa’da sokakta her hangi bir vatandaşa Bursa’nın en acil sorunu nedir diye sorsanız tabi ki trafik sorunu der. Bununla alakalı mevcut yürütülmekte olan projeler var. Bu projelere biraz daha detay kazandırmak aynı zamanda ilaveler yapmakla alakalı bir çalışma olmuştu. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü bu sorunu ben Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a da Bursa’nın bu şehir içi ulaşım sorununu arz ettim. İlk aşamada Başbakanımız bu aşamada Ulaştırma bakanlığı nezdinde bu sorunu ele alalım, uzmanlar, bürokratlar gelsinler sahada araştırma yapsınlar, detaylı çalışma yapsınlar, onlar bir görüş ortaya koysunlar, Ondan sonra yol haritamızı buna göre belirleriz dedi. Şuan hem Büyükşehir Belediye Başkanımız bir çalışma yapıyor. Bunun devamında Sayın Başbakanımız da ulaştırma Bakanlığını devriye girmesini sağlayarak bu konuda Bursa’nın şehir içi ulaşımının yanı sıra, şehir dışı da entegre olduğu için yapılabilecekler konusunda çalışma yapacağız. İnşallah Bursa’da geniş kapsamlı bir toplantıyı gerçekleştirerek kısa, orta ve uzun vadede Bursa’nın sorunlarını masaya yatıracağız”

“YENİ BELEDİYE BAŞKANLARININ EKİBİNİ YENİLEMESİ, SEÇMESİ ÇOK NORMAL”

Çavuşoğlu, “Göreve gelen arkadaşlarımız ömür boyu o göreve gelmiyor. Dolayısıyla bu değişiklikleri normal karşılamak lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı değişmişse altta ki Bürokratların değişmesini de normal karşılamak gerekiyor. Bundan önce ki Belediye Başkanımız geldiğinde kendi çalışmak istediği ekibiyle geldiyse yeni gelen Belediye Başkanımız da kendisine, Bursa’ya katkı sağlayabileceğini düşündüğü kişilerle çalışmak istemesi gayet normal. Bunu çok büyük bir değişim gibi değerlendirmemek lazım. Yeni bir dönem, yeni bir kan, yeni bir ruh. Bu dokunuşlara ihtiyaç var.

“YARGI DAVASIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Çavuşoğlu, “Bugün artık herkesin rahatlıkla bunun bir yolsuzluk davası olmadığını gördü. 17-25 Aralık'ta FETÖ'nün meşru hükümete karşı bir kumpas kurduğunu, bir yargı darbesine giriştiğini hepiniz biliyorsunuz. FETÖ'de bu konuda bir kukla olarak kullanıldığı görüldü. Bugün yarım bıraktıkları işi tamamlamak için Amerika'da bir tiyatro oynanıyor. Dava, Rıza Sarraf davasıydı ama sanık bir anda tanık oluverdi. Şimdi Hakan Atilla davası oldu. Hakan Atilla'nın avukatlarının mahkemeye sunduğu belgelerde, Sarraf'ın dayısıyla bir telefon görüşmesinde, hapis yatmamak için yalan söyleyebileceğini de rahatlıkla aktardılar.Bu davanın bizim açımızdan hiçbir hükmü yok. Tamamen Türkiye'yi ekonomik olarak köşeye sıkıştırmak istiyorlar. 15 Temmuz'da, 17-25 Aralık'ta, Gezi sürecinde, hendek terörü esnasında Türkiye'nin sevk edilmek istendiği noktaya ilişkin hedeflerinde başarılı olamayanların yolumuza güller dökmesini beklemiyoruz. Şimdi de bu Amerika'da görülen dava, Türkiye'yi ekonomik olarak zor duruma düşürmek, yatırımların önünü kesmek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın milletle olan bağını yolsuzluk gibi bir itham üzerinden koparmak, uzaklaştırmak ve 2019'a giderken Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi tasfiye edebilir miyiz?' sürecine matuf bir hareket. Uluslararası anlamında bir geçerliliği yok. Birleşmiş milletlerin böyle bir kararı yok. Biz İran’dan ithal ettiğimiz gazı o süreçte alıp kullanabileceğimiz bir yöntemi yoktu. Bu gazı sanayide kullanıyorsunuz, ısınmada kullanıyorsunuz. Enerjide elektrikte kullanıyorsunuz. Ne yapsaydık? Kaldı ki İran’ın ithalatı sadece Türkiye ile değil.

“NEREDE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ”

Çavuşoğlu, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika'daki Hakan Atilla davasıyla eş zamanlı olarak bir görev verildi. Davanın Türkiye kamuoyundaki yönetimi olduğunu bildirdi. Kılıçdaroğlu'nun eline tutuşturulan her kâğıdı belge olup olmadığına bakmaksızın sadece, salladığını ve yalan söylediğini görüyoruz.  Yalancı olduğu da her halükarda ortaya çıkıyor. Yetinmiyor, bu defa saldırgan tutumunu devam ettiriyor. Bugünkü söyledikleri artık Kılıçdaroğlu'nu esas bağlamdan ve gerçek boyuttan kopuk sanal bir alemde yaşadığını ortaya koyuyor. Nerede kaldı basın özgürlüğü, nerede kaldı ifade özgürlüğü? Bugün uluslararası camiada bunun üzerinde algı yaparak Türkiye ve hükümeti mahkum etmeye çalışan gruplara buradan sesleniyorum, Kılıçdaroğlu'na bir ses verecek misiniz? Aynı şeyi Gürsel Tekin, 'Bunların hepsini kapatacağız' diye yine basını göstermedi mi? Bunlar ne yazık ki kendi kodlarına dönüştür. Burada artık yağlı urganı mı bizim boynumuza geçireceksiniz ya da basının boğazına geçireceksiniz? Bunu mu demek istiyorsunuz? Bu artık Kılıçdaroğlu'nun düştüğü durumu göstermesi bakımından en uç örnek. Bundan daha nasıl pespaye duruma düşer, bilmiyorum”

HABER: BEDİA BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.