Hava Durumu

Turşunun Orhangazi ekonomisine katkısı 140 milyon lira

BURSA'da Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası (Orhangazi TSO) Başkanı Erol Hatırlı, Gedelek’teki 75 turşu üretim merkezinin ilçe ekonomisine katkısının 140 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2019 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2019 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Turşunun Orhangazi ekonomisine katkısı 140 milyon lira
 Orhangazi TSO Başkanı Erol Hatırlı, Gedelek’te 75 civarındaki turşu üretim merkezinin 7 milyon doları ihracat olmak üzere toplamda 140 milyon liralık potansiyele ulaştığını ifade etti. Başkan Erol Hatırlı, turşuda coğrafi işaretin de önemine vurgu yaparak, “Üretim yapan 75 firmamızın ve çalışanlarının katkıları sayesinde turşularımızı bugün hem yurt içinde hem yurtdışında milyonlarca insana ulaştırmaktayız” dedi.


50 ÇEŞİT TURŞU



50 bin ton sebzeden ve bir kısmı da meyveden olmak üzere yaklaşık 50 çeşit turşu üretildiğini belirten Hatırlı, “Yüzde 80’lik kısmını kadınlarımızın oluşturduğu 2 bin kişinin çalıştığı imalathanelerimizde, yılda 7 milyon doları ihracat olmak üzere, 140 milyon liralık işlem hacmiyle, büyük bir ekonomik güce ulaşan ve marka değerine sahip çıkan üreticilerimizin, daha iyi standartlarda, yeni ürünler geliştirmelerini, ihracatlarını artırmalarını diliyorum. Bugüne kadar, yaptığımız çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen, tüm kamu kurumlarımıza, Gedelek halkına ve katkısı olan herkese ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.