Hava Durumu

Uludağ'da yoğun kar ve sisten dolayı vatandaşlar pistleri boşalttı

Kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ’da 3 gündür aralıksız devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle yollar kapandı. Kar kalınlığı 44 santimetreye ulaştı. Aralıksız devam eden yağış ve sisten dolayı kayak pistleri boş kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uludağ'da yoğun kar ve sisten dolayı vatandaşlar pistleri boşalttı
 Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden olan Uludağ'da 3 gündür devam eden kar yağışıyla kar kalınlığı 44 santimetreye ulaştı. Hakim olan sisli ve yağışlı hava yüzünden kayak pistleri boş kaldı. Kış turizminin göz bebeği olarak bilinen Uludağ'da kar yağışı ve fırtına şiddetini arttırarak devam ediyor. Kar yağışının hafta boyunca devam etmesi beklenirken, hafta sonu havaların normale döneceği tahmin ediliyor. Ayrıca hava sıcaklığı gündüz saatlerinde eksi 10 derece olarak ölçülürken, gece saatlerinde sıfırın altında eksi 19 derece olarak ölçüldü. 
Sis ve kar yağışının etkili olduğu Uludağ'da sürücüler araç kullanmakta zorlanırken, kayakçılar ise kaymakta zorluk çektiği için pistlere çıkmadı. Kayak pistleri kar basma makinelerinin çalışmaması sebebiyle boş kaldı. Ayrıca Uludağ'da telesiyej ve teleskiler de hizmet vermedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre hafta sonu hava sıcaklığının normale döneceği öğrenildi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.