Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi, “Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’de kadınların birçok ülkeden çok önce bazı haklarına kavuşmuş olmasına rağmen, kadınların, aile içi şiddet, töre cinayetleri ve çocuk yaşta evlilikler gibi önemli toplumsal sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu, her üç kadından birinin fiziksel ve cinsel saldırıya maruz kalmasının en önemli sorunlarımızın başında olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uludağ Üniversitesi, “Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (UKAM) düzenlediği “Dünya Kadınlar Günü” etkinliğinin açılışında konuşan Rektör Ulcay, kadınların çalışma hayatında erkekle başabaş oranlarda çalışmasına ve hayat standartlarında yükselmeler olmasına  rağmen pek çok sorunla baş etmek zorunda kaldığını belirterek “Kadınlarımız, aile içi şiddet, töre cinayetleri ve çocuk yaşta evlilikler gibi önemli toplumsal sorunlarla da karşı karşıyadır.  Her üç kadından birinin fiziksel ve cinsel saldırıya maruz kalması, en önemli sorunlarımızın başındadır. İş yaşamında ve toplumsal hayatta önemli zorluklar yaşayan kadınlarımızın hayat standardını yükseltmekle birlikte, gelişmişlik göstergesi olan rakamların daha da artması gerekir. 2013 yılında kurulan UKAM, toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını genişleterek sürdürecektir” dedi.

KUNTER KURT’TAN KONFERANS

Konuşmaların ardından, Davranışbilimci, Psikolog Kunter Kurt, “Güçlü Benlik Duygusuna Sahip Kadınlar Marsbahis ve Topluma Etkileri” konulu bir sunum yaptı. İlgiyle izlenen sunumunda Kunter Kurt, insan yaşamını kolaylaştırıcı, iletişimi destekleyen önemli tavsiyelerde bulundu.

ÇOCUK GÖZÜYLE KADIN SERGİSİ

Uludağ Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliğinde, Emine Örnek Koleji İlkokul öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan “Çocuk Gözüyle Kadın ve Eşitlik” ile Uludağ Üniversitesi Fotoğraf Amatörleri Topluluğu’nun “Kadın portreleri” sergisi, Mete Cengiz Kültür Merkezi girişinde açıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper’in açılışını yaptığı sergide öğrenciler,  kadına ve annelerine bakış açılarını yansıtan çalışmalarını izleyenlerin beğenisine sundu.

Kültür Merkezi girişinde ayrıca, Türk Eğitim Vakfı ile Kalite Birliği Derneği’nin stantı da yer aldı.

SOKAK RÖPORTAJLARI

Konferansın ardından Radyo Televizyon Topluluğu öğrencilerinin “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı sokak röportajları, Tiyatro Gösterimi Topluluğu öğrencilerinin de aynı temalı bir gösterisi yer aldı.

Etkinliğin sonunda, Uludağ Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin “Dünya Kadınlar Günü” temasıyla düzenlediği slogan yarışmasında  dereceye giren slogan sahiplerine ödülleri verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.