Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi, Dünya Su Günü konulu panele ev sahipliği yaptı

Uludağ Üniversitesi, Dünya Su Günü konulu panele ev sahipliği yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) ve BUSKİ ortaklığında düzenlenen panelde su kaynakları ve bu kaynakların korunması için yapılan çalışmalar ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uludağ Üniversitesi, Dünya Su Günü konulu panele ev sahipliği yaptı
 Yard. Doç. Dr. Egemen Dere’nin koordinatörlüğünde ve Dr. İbrahim Öztahtalı’nın  moderatörlüğünde gerçekleştirilen Dünya Su Günü konulu paneli, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci takip etti. Panelde Kızılay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin H. Serdar, BUSKİ İçme Suyu Arıtma Tesisleri Şube Müdürü Uzman Biyolog Cengiz Çelik, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü Çevre Yüksek Mühendisi Hilal Yıldız Akbulut ve UÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Nurhayat Dalkıran konuşmacı olarak yer aldı.

KAYNAKLAR SÜRATLE TÜKENİYOR
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren UÜ Fen-Edebiyat Paneli Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükran Dere, dünyadaki su kaynaklarının yüzde 97’sinin okyanus Jokerbet ve denizlerden oluştuğunu, tatlı suların ancak yüzde 3’ler seviyesinde bulunduğunu açıkladı. Tüm canlılara yetecek düzeyde tatlı su miktarının bulunmadığının altını çizen Prof. Dr. Şükran Dere, “Dünyadaki pek çok ülke ile karşılaştırdığımız zaman içme suyu konusunda şanslı ülkelerden birisiyiz. Ancak elimizdeki su kaynaklarını doğru kullanmadığımız için bu kaynakları süratle tüketmekteyiz. Bunların aşılması için ilgili birimler tarafından çözüm çalışmaları yürütülmeye devam etmektedir” dedi.

BİLİNÇLİ DAVRANILMALI

Panelin diğer konuşmacılarından olan BUSKİ İçme Suyu Arıtma Tesisleri Şube Müdürü Uzman Biyolog Cengiz Çelik, Bursa halkının sağlıklı su içmesi için kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Vatandaşların suyu tasarruflu kullanmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunan Çelik, “Gereksiz kullanılan her damla temiz su hem maddi olarak sizlere külfet getirecektir hem de manevi olarak üzerinize ciddi sorumluluklar yükleyecektir. Kentin susuz kalmaması için yaptığımız çalışmalara vatandaşımızın da suyu bilinçli kullanarak destek vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.