Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi eğitim kalitesini yükseltiyor

3. Nesil Üniversite hedefiyle her geçen gün akademik kalitesini yükselten Uludağ Üniversitesi, çift anadal ve yandal programlarında da kontenjan sayısını her geçen sene arttırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uludağ Üniversitesi eğitim kalitesini yükseltiyor
 Öğrencilerini sektöre en hazır şekilde mezun etmek için bilimsel ve akademik yatırımlara devam eden Uludağ Üniversitesi, çift anadal ve yandal yapmak isteyen öğrencilerin ilgi odağı haline geldi. 2015- 2016 bahar yarıyıl yandal programında 296 olan kontenjan sayısını 2016-2017 güz yarıyıl döneminde 374’e yükseltti. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 840 olan çift anadal kontenjanı ise 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 926’ya yükseltildi.
Çift Anadal ya da Yandal yapmak isteyen öğrenciler, ilgili birimlere 2 Eylül tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. 5-9 Eylül tarihleri arasında değerlendirmelerin yapılacağı programlara kayıt tarihi ise 12-16 Eylül olarak açıklandı.
Her iki programda da ciddi kontenjan artışı gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi, çift diploma sahibi olmak isteyen ve aynı anda yandal yapmak isteyen başarılı öğrencileri bünyesinde eğitim almaya davet ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Üniversitemizin fiziki yapısını modernleştirmeye yönelik projelerimizin yanı sıra, çok sayıda farklı alanlarda projeler üretmek için de kollarımızı sıvadık. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üniversitenin gelecek 25 yılını projelendiriyoruz. Bunu da hem akademik, hem mimari hem de öğrenci kalitesini arttıracak planlamalar ile yapıyoruz. Daha öncede söylediğim gibi, hedefimiz Uludağ Üniversitesi’ni ilk 10 üniversite arasına sokmaktır. Akılcı planlamalar ve ekip çalışması ile zaman içerisinde üniversitemiz hak ettiği konuma gelecektir. Tabi bunun bir yolu da başarılı öğrencilerin
Uludağ Üniversitesi’ne çekilmesi ile olabilir. Bizler de bu noktada gerek burs gerekse de akademik kariyer fırsatlarını maksimum seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz. Üniversitemizi tercih edecek öğrenci adaylarımız için eşine vakıf üniversitelerinde rastlanabilecek burs imkanları sağladık. Üniversitemizin aday öğrenciler için daha iyi tanınması amacıyla tanıtım günleri düzenliyoruz. Akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerimiz için de çift anadal ve yandal kontenjanlarını arttırıyoruz. Çok sayıda firma ve kurum ile staj protokolleri imzaladık. Yeni projelerimiz ve çalışmalarımız da en kısa sürede hayata geçecektir. İnşallah tüm bu planlamaların ardından başarılı öğrencilerimizi Uludağ Üniversitesi’ne çekecek ve üniversitemizde daha kaliteli bir eğitim ortamı oluşturacağız” diye konuştu.
Fakültelerin Çift Anadal ve Yandal kontenjan sayıları şöyle:
Çift Anadal Kontenjan Sayıları: İİBF: 464, Mühendislik Fakültesi: 46, Ziraat Fakültesi: 45, Eğitim Fakültesi: 196, İlahiyat Fakültesi: 2, Fen-Edebiyat Fakültesi: 127, İnegöl İşletme Fakültesi: 20, Mimarlık Fakültesi: 2, Spor Bilimleri Fakültesi: 24. Yandal Kontenjan Sayıları: İİBF: 65, Mühendislik Fakültesi: 50, Ziraat Fakültesi: 44, Eğitim Fakültesi: 55, İlahiyat Fakültesi: 7, Fen-Edebiyat Fakültesi: 138, Mimarlık Fakültesi:2, Spor Bilimleri Fakültesi: 13.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.