Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'ne 'Sinirbilim' Laboratuvarı

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, düşünme, muhakeme, algı, öğrenme ve öğretim alanlarında yapılacak bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere Sinirbilim Laboratuvarı kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uludağ Üniversitesi'ne 'Sinirbilim' Laboratuvarı

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Kılınç’ın yürütücülüğünde devam eden ‘Epistemik Açıdan Farklı Özelliklere Sahip Bireylerin Bilimsel Metinlerle İlgili Muhakemelerinin Göz Takip ve Beyin Haritalama Yöntemleriyle İncelenmesi’ adlı Bilimsel Araştırma Pojesi kapsamında kurulan laboratuvarda, farklı bilimsel metinleri okuyan bireylerin göz hareketleri ve beyinlerinde hangi bölgelerin aktif olarak kullanıldığına ilişkin veriler toplanacak.

BİLGİ ÜRETİMİ ARTACAK

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Ahmet Kılınç, Queenbet sinirbilim laboratuarının ülkemizde sadece birkaç üniversitede sosyalbilim çalışmaları için kullanıldığını, Uludağ Üniversitesi’nde kurulan laboratuvarın da projeden sonra düşünme, muhakeme, algı, öğrenme ve öğretim gibi temalarda birçok bilimsel çalışmanın altyapısını oluşturacağını belirtti. Kılınç, sinirbilimin özellikle eğitim ve psikoloji çalışmalarında son yıllarda artan bir şekilde kullanıldığını,  açılan bu laboratuarın Uludağ Üniversitesi’nde de bu alanlardaki bilgi üretiminin artmasına büyük katkıları olacağını söyledi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.