Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi’nden öğrencilere ‘ar-ge bileziği’

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin “üniversite-sanayi işbirliği” kapsamında, Ar-Ge yapan sektörlerin personel ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak üç yıl önce başlattığı “Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programları” genişleyerek sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uludağ Üniversitesi’nden öğrencilere ‘ar-ge bileziği’
  İlk yıl sadece savunma sanayii alanında ar-ge personeli yetiştiren üniversite, sektörlerden gelen talepler üzerine otomotiv, gıda, tekstil, makine, mimarlık-tasarım konularında da ar-ge eğitimi vermeye başladı.  

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin YÖK tarafından 16 araştırma üniversitesinden biri olarak belirlendiğini hatırlatarak, bu çerçevede üniversite-sanayi işbirliğine daha fazla katkı koymak için çalıştıklarını ve ar-ge personeli ihtiyacı olan sanayiye nitelikli eleman yetiştirdiklerini söyledi.

Eğitimin içeriğini de her sektörün temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda belirlediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ulcay, bu programlarla öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimlerini sağlarken aynı zamanda ARGE faaliyetleri için de yetiştirdiklerini kaydetti.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından organize edilen Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı’na, mezun durumundaki son sınıf öğrencileriyle ders aşamasındaki yüksek lisans öğrencileri başvurabiliyor.

Gerekli nitelikleri taşıyan öğrenciler, normal ders programlarını engellemeyecek şekilde hafta sonları olmak üzere toplam 150 saat ücretsiz eğitim alıyor. Öğrenciler bu eğitimlerinin ardından ilgili sektörlerde ar-ge personeli olarak kolaylıkla iş bulabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.