Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi’ne Batı Trakya’dan özel misafirler

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Batı Trakya’dan gelen 75 lise öğrencisini ağırladı. Öğrencilerin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Rektör Ulcay, Yabancı Öğrenci Sınavı’nın bu yıl 20 ülkede ve 24 farklı merkezde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2018 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uludağ Üniversitesi’ne Batı Trakya’dan özel misafirler
 Bursa’yı gelen İskeçeli ve Gümülcineli toplam 75 öğrenci, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nü ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından karşılanan öğrenciler, üniversitede devam eden 7. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri etkinliğini de izleme fırsatı yakaladı. Mete Cengiz Kültür Merkezi Büyük Salon’da öğrencilere seslenen Rektör Ulcay, Uludağ Üniversitesi’nin 15 araştırma üniversitesi arasında yer aldığını aktardı. Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına girebilmek için uğraş verdiklerini kaydeden Ulcay, “Türkiye’de şuanda yürütülen sistem sayesinde bütün üniversiteler rekabete zorlanıyor. Rekabetin olduğu yerde gelişme vardır. Rekabet ülkemiz açısından da büyük önem taşıyor. Dünyanın en iyi ülkelerinden birisi olmak isteyen ülkemizin tüm kurumlarıyla rekabetin içerisine girmesi gerekiyor. Buna ilk, orta ve lise öğrenimi gören öğrencilerimizin de dâhil edilmesi gerekiyor. Biliyorsunuz artık kodlama eğitimleri ilkokul seviyesine indirildi. Biz beşikten mezara öğrenmesi gereken varlıklarız. Çalışmamız ve rekabetin içerisinde olmamız gerekiyor” diye konuştu. 
YÖK tarafından 20 uluslararasılaşma üniversitesi arasına seçildiklerini de açıklayan Rektör Yusuf Ulcay, önceki yıl itibariyle 3 bin 200 yabancı öğrencisiyle Türkiye’de ilk 4’e girdiklerini belirtti. 2018 yılı itibariyle 129 farklı ülkeden 4 bin 640 uluslararası öğrencilerinin bulunduğuna işaret eden Ulcay, “Önümüzdeki yıl bu sayının bir miktar daha artmasını bekliyoruz. Tüm planlamalarımızı bu doğrultuda gerçekleştirdik. Özellikle İskeçe’den gelmiş olan arkadaşlarımız biliyordur, geçen yıl İskeçe’de yabancı öğrenci sınavı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl 10 ülkede 12 farklı merkezde sınav yaptık. Bu sene 20 ülkede ve 24 merkezde sınav yapacağız. Ayrıca yüksek lisans ve doktora için de aynı sınavları gerçekleştireceğiz.Ülkelerin kendi dillerinde ve İngilizce sınavlar yapacağız. Kazanan öğrencilerimiz Türkiye’ye üniversitemize geldiklerinde 1 yıl Türkçe eğitimi veriyoruz. Başarılı olanlar kendi bölümlerinde eğitimlerine devam ediyor” şeklinde konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.