Hava Durumu

Uluslararası etkinlikler Bursa’ya değer katacak

Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay önderliğindeki Bursa heyeti, dünyanın dört bir yanında uluslararası fuar, kongre ve etkinlikler düzenleyen GL Events Firması’nı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uluslararası etkinlikler Bursa’ya değer katacak

Firmanın Paris’teki tarihi borsa binasına kurulan merkezinde gerçekleştirilen ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça’ın da yer aldığı Bursa heyetini, GL Events Yönetim Kurulu Başkanı Olivier Ginan ağırladı. Firmanın operasyonlarına ilişkin bilgiler veren Olivier Ginan, dört kıtada 10 bine ulaşan çalışanla yılda 4 binden fazla etkinlik ve 300’ü aşkın tescilli fuar gerçekleştirdiklerini belirtti. 2015 yılında yaklaşık 1 milyar Euro ciroya ulaştıklarını ifade eden Ginan, yaptıkları çalışmalarla şehir ekonomilerine de çok önemli katkılar sunduklarını söyledi.

BURSA, DÜNYAYA AÇILAN KAPI OLACAK

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da Bursa’nın üretim ve ihracattaki gücünü son dönemde gerçekleştirdikleri nitelikli fuarlarla sergilemeye başladıklarını ifade etti. Fuar organizasyonları ile birlikte uluslararası kongrelerin de kente büyük değer katacağına inandıklarını belirten Başkan Burkay, “Bu kapsamda Paris’te Sayın Valimiz Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ile birlikte dünya devi GL Events firmasını ziyaret ettik. Bu ziyarette çok önemli bilgiler edindik. İnşallah Bursa, son dönemde yakaladığı sinerji Polobet ile uluslararası organizasyonların merkezi olacak” dedi.

KONGRE TURİZMİ CANLANACAK           

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de GL Events firmasının dünyanın 40 ayrı noktasında önemli organizasyonlar yaptığına işaret ederek, “Bildiğiniz gibi ülkemizin en önemli kongre merkezlerinden birini Bursa’da hayata geçirmiştik. Bundan sonraki süreçte de Bursa’da önemli etkinliklere ev sahipliği yapmak, kongre ve fuarları daha fazla geliştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız Bursa’da daha büyük etkinlikler düzenlemek. Buradan elde ettiğimiz tecrübelerle dünyaya en güzel şekilde hitap edeceğiz” diye konuştu.  Vali Münir Karaloğlu da fuar ve kongre turizminde Bursa’nın önemli noktalara ulaşması adına gayret sarfettiklerini söyledi. Bu noktada Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmalarına değinen Karaloğlu, kentin yakaladığı sinerji ile başarıya ulaşacağına inandığını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.