Hava Durumu

Üniversite'de atama krizi

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nün Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na, veteriner hekim ataması gerekirken biyolog atamasına yönelik tepki ve eleştirilere Bursa Veteriner Hekimler Odası’da (BVHO) katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Üniversite'de atama krizi

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, resmi internet sitesinde duyurusunu yaptıktan sonra, gelen başvuruları değerlendirerek Tıp Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi’nin bazı bölümlerine çeşitli unvanlarda akademik kadro atamaları gerçekleştirdi. Rektörlüğün Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na yaptığı atama ise eleştirileri de beraberinde getirdi.

“DEKAN İSTİFA ETTİ”

Rektörlük tarafından ataması yapılan Prof. Dr. Ali Aydoğdu’nun veteriner hekim değil, biyolog olması ve atamanın kendisinden habersiz yapılmasına tepki gösteren U.Ü Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, görevinden istifa etti. Prof. Dr. Yıldız’a ilk destek Türk Veteriner Hekimler Birliği’nden geldi. Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Talat Gözet imzasıyla Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderilen yazıda, ilgili kadroya yapılan profesör atamasında yasal kriterlerin yerine getirilmediğine dikkat çekilerek, atama kararının gözden geçirilmesi istendi.

“ATANMASI YASAYA AYKIRI”

 Bursa Veteriner Hekimler Odası da, ataması yapılan profesörün veteriner hekim olmamasının yürüklükteki yasalara aykırı olduğunu savunarak, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nün kadro ataması konusundaki uygulamasına tepki gösterdi. Oda Başkanı Sinan Sağlam, yaptığı açıklamada Veterinerlik Fakültesi’nin talebi olmadan ve yasanın ilgili maddelerinde aranan kriterlere aykırı atama yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

“GÖREVE GERİ ALINMALI”

 Dekan Yıldız’ın atama kararının değiştirilmesine yönelik talebinin de dikkate alınmadığını kaydeden Sağlam, İsmi Su Ürünleri Hastalıkları olan,  görevi hastalık teşhis etmek olan ve Bakanlık onaylı laboratuvar konumu bulunan bir bölüme yapılan biyolog ataması yanlış bir karardır. Bu kararın dekanlığın bilgisi ve onayı dışında yapılıyor olması ise işi daha da vahim bir hale getirmektedir.  Rektörlük makamının bu karardan dönerek sayın dekanımız Prof.Dr. Hüseyin Yıldız’ın görevine geri döndürülmesi en büyük arzumuzdur” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.