Hava Durumu

Üniversitelerden buruk açılış

Yeni eğitim öğretim dönemi başında Üniversiteler hakkında açıkmalarda bulunan Eğitim Bir – Sen Bursa 2 No’lu Şube başkanı Öğr. Görevlisi İlyas Kaya, Üniversitelerin ve KYK’lar ile ilgili yine yeni eğitim öğretim dönemine bir çok çözümlenmesi gereken problemlerin var olduğunu ve bu problemlerin çözümsüz şekilde devam ettiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Üniversitelerden buruk açılış

Eğitim Bir – Sen Bursa 2 No’lu Şube başkanı Öğr. Görevlisi İlyas Kaya ,Üniversitelerin ve KYK’lar ile ilgili yine yeni eğitim öğretim dönemine bir çok çözümlenmesi gereken problemlerin var olduğunu ve bu problemlerin çözümsüz şekilde devam ettiğini, başka bir deyişle her geçen gün yenilerinin eklendiğini belirtti.

ÜNİVERSİTELERDE MEMURLAR EN DÜŞÜK MAAŞ ALMAKTA

Eğitim Bir – Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Öğretim Görevlisi İlyas Kaya;

 “Üniversitelerde çalışan personelin problemleri artarak devam etmektedir. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse Üniversitelerde çalışan idari personel en düşük devlet memuru maaşını almaktadır. Bu durumun üniversite ödeneği ile güçlendirilmesi gerekmektedir. İdari personel eğitim ödeneği ve döner sermaye payından faydalandırılarak üniversitelerde memur istihdamı tercih edilebilir hale gelmelidir. 4/b kapsamında istihdam edilen üniversite personeli öz gelirden maaş almaktadır. Bu personellerin üniversite içerinde genel bütçeye aktarımının sağlanması kadro maaş ilerlemesi sağlanmalıdır. “dedi.

ÜNİVERSİTE GÜVENLİK MEMURU MAĞDUR!

Güvenlik personeli kurum içinde dahil olduğu adli olaylarda yalnız bırakılmaktadır. Adli olaylarla ilgili konularda güvenlik personelinin fiilen müdahil olması yerine, Hukuk Müşavirliğinin adliyede personeline vekaleten müdahil olması daha uygun olacaktır. Bu personelin özgüvenini ve kuruma olan aidiyetini güçlendirecektir. Üniversitelerde güvenlik hizmetlerinin tamamının hizmet alınması yoluyla çözülmesi uygun olacaktır.

KALİTELİ VE HİJYENİK YEMEK İSTİYORUZ.

Öğrencilerin ve çalışanların günlük ihtiyacı olan en önemli besin kaynağı yemek hizmetidir. Öğrencinin ailesinden uzak yaşadığı üniversitesinde hijyenik ve kalitesi yüksek yemek yemesi gerekmektedir. Yapılan hizmet alımlarında yemek kalitesi ve hijyeni artırılmalıdır. Personel ve öğrenciler yemekhane hizmetinde, diğer kurumlara göre daha yüksek ücret ödemekle birlikte kalitesi düşük yemek hizmeti almaktadır. Üniversitelerde 24 saat çalışma esasına göre çalışan personelin bedelsiz yemek yemesi sağlanmalıdır.

ÜNİVERSİTELERDE SERVİS ÇIKMAZI

En küçük işletmeler bile servis hizmeti verebilirken bu hizmetin ortadan kaldırılma çalışmaları çalışanların motivasyonunu düşürecek, kurumun mesai programını olumsuz etkileyecektir. Bursa'da toplu taşımaların oldukça yoğun olduğu saatler iki kat yoğunlaşacak balık istifi öğrenci ve hastaneye gelen hastalarında yoğunluk ürettiği yoğunluğa yenileri eklenmiş olacaktır. Bu hizmetin iptalini programlayan yetkililer Bursa'daki toplu taşıma araçlarında yoğunluk ve toplum içinde oluşturdukları stresten habersizler sanırım. Evinden kurumuna ulaşmakta problem yaşayan memur, akşamda evine yorgun argın sıkışık ve stresli bir şekilde ulaşmasına sebep olacak ve yine var olan imkanlar imkânsızlaştırılacaktır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.