Hava Durumu

Üniversiteliler için yurt dışı eğitim atağı

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) yönetimi, öğrencilerin daha kaliteli eğitim alabilmeleri amacıyla yurt dışındaki üniversitelere işbirliği ziyaretleri gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Üniversiteliler için yurt dışı eğitim atağı

Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Çift Diploma Otomotiv Program Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Arslan ve 1+1 Makine Program Başkanı Doç. Dr. Abdil Kuş, İngiltere’deki bazı eğitim kurumlarını ziyaret ederek, ikili eğitim işbirliği konusunda yapılacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.Ziyaretler hakkında bilgi veren MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan şu bilgileri verdi: “Öncelikle 1+1 programlarının İngiltere eğitiminin sürdürüldüğü City College of Brighton and Hove ziyaret edildi. Buradaki yetkililer ile eğitim-öğretim içeriğimizi paylaştık. Protokol içeriğindeki yenilikler hakkında mutabakata vardık. Ayrıca Mekatronik ve Moda Tasarım Programları için de çift diploma programı açılması üzerine bilgi alışverişinde bulunduk”dedi. Çift diploma öğrencileri için kontenjan sınırının kaldırılacağını da ifade eden Karahan, Bradford Community College ile mutabakata varıldığını söyledi.

ÖĞRETİM ÜYELERİNE 5 YILLIK FIRSAT

Ayrıca Otomotiv ve Makine Çift Diploma programlarında eğitim alan öğrencilerin de  her okuldan yararlanabileceklerini dile getiren Karahan, “ University of Huddersfield ziyaretinde yapılan görüşmeler sonrasında 5 yıl süreli Erasmus öğretim üyesi değişim anlaşması imzaladık. Erasmus plus kapsamında sunulması için iki yıldır görüşmelerin sürdüğü Stratejik Partnership proje içeriği ve çalışma takvimini görüştük. Bunun yanında 3M Buckley Ar-Ge Merkezi’ni ziyaret ettik. Ayrıca Proje Koordinatörümüz Öğretim Görevlisi Ebru Yeniman Yıldırım,Kosova Prizren Üniversitesi ile uluslararası ilişkiler kapsamında İkili İşbirliği Protokolü ve Mevlana Değişim Programı Protokolü yapılması konusunda görüşmeler gerçekleştirdi. Prizren Üniversitesi ile yapılacak işbirliği faaliyetleri kapsamında Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. RameVataj ile yapılan görüşmelerimizde karşılıklı öğrenci, akademisyen değişimi ve öğrencilere staj imkânlarının sağlanması konusunda mutabakata varıldı.” İfadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.