Hava Durumu

Üst Segment Rent A Car Sektöründe Elit Bir Konsept!“PEKER RENT A CAR & VIP TRANSFER”

Bursa’da Rent A Car sektörüne yeni bir boyut kazandırmayı hedefleyen Peker Rent A Car işletmesinin sahibi Sedat Özdemir aslında Üniversiteli bir işletmeci. Uludağ Üniversitesi mezunu olan Özdemir sektördeki üst segment araç filosunun yanı sıra yeni aldığı uçakla VIP Transfer işine giriyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2019 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 01:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Üst Segment Rent A Car Sektöründe Elit Bir Konsept!“PEKER RENT A CAR & VIP TRANSFER”
 

Rent A Car sektöründe vatandaşın güvenine mazhar olmak günümüzde gerçekten işletmelerin kurumsallığa verdiği önem ile sağlanıyor. Bursa’da 10 yıldır Darmstad caddesinde hizmet veren Peker Rent A Car, müşteri memnuniyeti ile birlikte güveni ön planda tutarak hizmet veriyor. Firma sahibi Sedat Özdemir ile sektörün durumunu ve sorunlarını konuşmak istediğimizde çıtayı daha yukarılara taşıma planlarını öğrendik.

Tamamı üst segment araçlardan oluşan 32 araçlık filosuyla Bursa halkına hizmet verdiğini ifade eden Sedat Özdemir’e öncelikle sektörün içinde bulunduğu durumu sorduk. Firma sahibi Özdemir, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik güçlüklerden kendilerinin de doğal olarak etkilendiklerini ve bazı projelerini biraz ötelemek zorunda kaldıklarının altını çizerek şunları söyledi;

ÖNCE GÜVEN TESİS ETTİK!

“Özellikle yurt dışında halkın ve işletmelerin en çok tercih ettiği bu sektör ülkemizde ve şehrimizde bazı olumsuz işletmeler nedeniyle itibar zedelenmesi yaşanmadı değil, işte bizde bu olumsuz itibarı silmek adına 10 yıldır çok önemli mücadeleler veriyoruz. Günümüze geldiğimizde çok şükür firma olarak biz müşterilerimizle karşılıklı güveni tesis etmeyi başardık. Elbette bu hiç ama hiç kolay olmadı ama siz firma olarak dürüstlüğünüzü koruduğunuz sürece müşteri tarafı da sizlere güvenle yaklaşıyorlar” 


ÜST SEGMENT ARAÇLAR İÇİN BİZİ TERCİH EDİYORLAR!

“Geldiğimiz noktada kurumsallaşma adına bizde firma olarak tabiî ki kendimizi geliştirdik ve bizim müşterilerimiz iyi şeylere layıktır düsturu ile araç filomuzu üst segment olarak hizmet veriyoruz. Araç filomuzun neredeyse tamamı üst segment dediğimiz Porche, Audi, Mercedes markalarının üst modellerinden oluşuyor. Fakat özel durumlar için mecburen 2-3 tanede olsa orta sınıf aracımız var ama bizleri müşterilerimiz genellikle üst segment araç için tercih ediyorlar”

MÜŞTERİ REFERANS ZİNCİRİ!

“Bizler müşterilerimizle öylesine bir bağ kurmuş durumdayız ki, yoldan geçerken girip ve telefon ederek araç kiralamak istiyorum diyen bizde pek olmaz. Bizde memnuniyete bağlı olarak müşteri referanslı bir zincir oluşturmuş durumdayız. Kısaca bizimle çalışan firmalar veya özel şahıslar çevrelerinde bizlerin doğal temsilcilerimiz olarak ihtiyaç halinde bizleri tavsiye ederler ve yeni yüzlerle bu şekilde tanışıyoruz. Yoksa biz sürekli reklam kampanyaları yaparak veya rast gele her müşteriye araç teslim etmiyoruz sizde kabul edersiniz ki bizde karşı tarafa güvenmek istiyoruz.”

Üst segment marka ve model araçların haricinde müşterilerin sizi tavsiye etmelerinin başka nedenleri var mı? Şeklindeki sorumuzu firma sahibi Sedat Özdemir şöyle cevapladı;

ARAÇLARIN LASTİKLERİNE DİKKAT EDERLER!

“Doğal olarak müşteri profilimiz üst seviyede ama bunların hepsi üst sınıf araca binmek istemekle birlikte başka şartlarda arıyorlar ve bizlerde bu şartları sağlamak zorundayız. Şimdi bu şartlar nelerdir diye soracak olursanız kısaca şöyle açıklamam gerekir. En basitinden bizim müşterilerimiz can güvenliklerini öncelikli kabul ederler ve araç lastiklerinin silikonlu patlamayan lastikler olmasını isterler. Bu doğal olarak normal lastiklere göre 2 hatta 2 katlı pahallı lastiklerdir ayrıca bizim araçlarımızda yedek stepne bulunmaz”

RENT A CAR SİGORTASI TERCİHİ!

“Müşterilerimiz kiraladıkları araçları kullandıkları sürece başının ağrımasını asla istemezler mesela araçlarda yasal bir vergi sorunu istemeler. Diğer taraftan araçlarda Rent A Car Sigortası olmasını isterler bu sebeple bizim araçlarımızın hepsinde Rent A Car sigortası yaptırıyoruz bu sigorta çeşidi normal sigorta poliçelerine göre çok daha fazla kapsamlı ve maliyetlidir. Ama müşterilerimizi de güven altına almak adına bu sigortaları yaptırıyoruz. Aynı zamanda filomuzun tamamı markalarının kendi servislerinde bakımları aksatılmadan yapılır ve şirket olarak bu konuya çok önem veriyoruz”

Araç kiralayacak vatandaşlara neler tavsiye edersiniz? Sorumuza Sedat Özdemir bunu sadece tavsiye olarak değil başlarına bir şey gelmemesi için mutlaka yapmalarını isterim diyerek şunları söyledi;

FİRMAYI MUTLAKA SORUŞTURUN!

“Kiralama yapacak kişi veya şirketler mutlaka kısa bir araştırma yapmalarını ve güvendikleri kişilerin tavsiyelerine göre hareket etmeleri gerekir. Gerçekten piyasada irili ufaklı onlarca firma var ve çalışacakları firmayı mutlaka incelesinler yoksa sonrasında başlarının çok ağrıdığı durumlarla karşılaşırlar. Bunların örnekleri saymakla bitmez çünkü bu durumlarda kişiler genellikle bazı önemli noktaları gözden kaçırıyorlar ve acele ediyorlar sonrası ise malum konular”

ARACIN DETAY FOTOĞRAFLARINI MUTLAKA ÇEKİN!

“Evrak işlemlerini tamamladıktan sonra mutlaka kendi cep telefonlarıyla aracın lastikler dahil tüm noktalarının detaylı resimlerini çeksinler ellerinde bulunsun. Çünkü gözden kaçırdıkları hasarları ispat edemedikleri için araç tesliminde bazı sorunlarla karşılaşıldığını duyuyoruz. Mesela bizler her araç teslimimizden önce kendi tabletlerimizle tüm detay resimlerini alıyoruz ve müşterinin de çekmesini istiyoruz böylelikle hiç başımız ağrımıyor” 

Firma sahibi Sedat Özdemir’e son olarak şirket olarak hedefleriniz nelerdir diye sorduğumuzda anladık ki en önemli hedefi en sona saklamıştı! Özdemir şirket olarak önümüzdeki süreçte VIP Transfer konusunda Hava taşımacılığına gireceklerini şöyle anlattı;


İKİ KİŞİLİK ÖZEL UÇAK İLE VIP TRANSFER!

“Az önce ifade ettiğim gibi ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar nedeniyle bazı proje ve hedefimizi bir süre ertelemek zorunda kaldık. Ama artık çok yakın süreçte bu projemizi hayata geçireceğiz, VIP Transfer konusunda bir ilke imza atacağız. Yeni satın aldığımız Süper Light model iki kişilik özel uçağımız ile transfer işine gireceğiz. Uçağımız şu anda Yunuseli Havaalanı hangarında ve bende bu uçağın pilot eğitim hazırlıklarını yapıyorum”

ULAŞIMDA FARK YARATACAĞIZ!

“İş dünyasına hitap edeceğimiz bu projemizle Peker Rent A Car olarak Bursa’da bir ilke imza atacağız. Talep halinde kendi araçlarımız ile evinden veya işyerinden alacağımız konuğumuzu önce Yunuseli veya Yenişehir Havaalanına transfer ettikten sonra bekleyen iki kişilik özel uçağımızla konuğumuzu tercih ettiği rotaya farklı bir etkinlik ve heyecanla transfer edeceğiz. Aynı zamanda aynı yol ile tekrar geri getirebileceğiz bununla ilgili çalışmalarımız artık son noktaya geldi sayılır. Bu süreçler tamamlandıktan sonra hayırlısıyla fark yaratacağız bu sektörde”

Bu açıklamaların ardından Peker Rent A Car işletmesinin sahibi Sedat Özdemir’in hedefi Bursa iş dünyasında çok ses getireceğe benziyor. HABER: ADNAN ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.