Hava Durumu

UÜ Devlet Konservatuvarında mezuniyet coşkusu

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof İsmail Göğüş, bugün nota okuma yazma bilmeyen insanlara sanatçı denildiğini belirterek, "Bir sanatçı kolay yetişmiyor. Biz kurumumuza orta okuldan itibaren öğrenci alıp üniversiteyi bitirene kadar kapsamlı eğitim veriyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
UÜ Devlet Konservatuvarında mezuniyet coşkusu
 Uludağ Üniversitesi’nin 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Diploma Törenleri Devlet Konservatuvarı’ndaki 13 öğrenci ile start aldı. 14 Ekim tarihine kadar toplam 29 farklı tören ile üniversiteden mezun olan öğrenciler diplomalarına kavuşacak.

2015-2016 döneminin ilk mezuniyet töreni Devlet Konservatuvarı’nda yapıldı. Diploma töreni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Konservatuvar Müdürü Prof. İsmail M. Göğüş, okul yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve şehitler için saygı duruşu ile başlanan törende geleceğin sanatçı adayları hünerlerini sergilemeyi de ihmal etmedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ DÜNYA ÇAPINDA KALİTELİ SANATÇILAR OLACAKLAR"
Törenin açılışında konuşan Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Devlet Konservatuvarı’nın orta öğretim ve üniversite boyutunda öğrencilere eğitim verdiğini hatırlattı. Konservatuvar’ın ilk, orta ve yükse öğretimi bir aradan barındıran bir kurum olduğunun altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüce, “Burada öğrenciler ve öğretmenler arasında uzun eğitim süresinden dolayı bir aile havası ortaya çıkmış durumda. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Bir başka özellik de bu kurumlarda birebir eğitimler veriliyor. Geleceğin sanatçı adayları da buradan çıkacak. Öğrencilere emeği geçen hocalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Gençlerin buradan mezun olduktan sonra sadece ülke çapında değil, dünya genelinde kaliteli sanatçılar olacaklarına inanıyorum. Yeni hayatlarında hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Onlardan topluma öncü ve örnek olmalarını rica ediyorum” dedi.

Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. İsmail M. Göğüş ise, günümüzde nota okuma yazma bilmeyen insanlara sanatçı denildiğine işaret etti. Bir sanatçının kolay yetişmediğini ve çok zorlu bir eğitimden geçtiğini kaydeden Müdür Prof. Göğüş; “ Biz bu kuruma orta okuldan itibaren öğrenci almaya başlıyoruz ve üniversiteyi bitiren kadar çok kaliteli ve kapsamlı bir eğitim veriyoruz. Öylesine kapsamlı ve kaliteli bir eğitim veriyoruz ki dünyanın her yerinde benim diyen müzisyenler ile her konuda kıyaslanabilecek öğrenciler yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Devlet Konservatuvarı Diploma Töreninde orta öğretim bazında 10, üniversite bazında ise 3 öğrenci olmak üzere toplam 13 öğrenci diplomalarına kavuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.