Hava Durumu

Uzaktan Çalışırken Fabrikanızı Cebinizde Taşıyın

Teknoloji şirketi Doruk’un ProManage Mobil uygulaması ile işletmeler tüm verilerine gerçek zamanlı olarak cepten ulaşabiliyor

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2020 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2020 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Uzaktan Çalışırken Fabrikanızı Cebinizde Taşıyın
 İnovatif ve yüksek teknolojili ürün ve sistemleriyle fabrikalara çağ atlatan teknoloji şirketi Doruk, salgın hastalık ya da seyahat gibi nedenlerle işletmelerine uzaktan erişme ihtiyacı duyan profesyonellere büyük kolaylık sunuyor. Dünya genelinde 300’den fazla fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştiren Doruk; akıllı üretim yönetim sistemi ProManage ile entegre olarak kullanılan ProManage Mobil uygulaması sayesinde işletmelerin verilerine gerçek zamanlı olarak cep telefonlarından ulaşabilmesini sağlıyor. IIoT, makine öğrenmesi, görüntü işleme, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek akıllı üretim yönetim sistemi ProManage ile üreticilere ekipmanlarının ötesini görme imkânı tanıyan Doruk, sanayicilerin geleceğin fabrikası olma yolunda büyük bir adım atmalarını sağlıyor. ProManage Mobil, ProGuard entegrasyonuyla da tüm üretim ve IT süreçlerinin her yerden izlenebilmesini sağlıyor; böylece işletmedeki olası bir soruna anında müdahale edilirken zaman ve maliyetten tasarruf da sağlanıyor.


Gerek dünya genelinde yaygın olan salgınlar gibi zorunlu haller gerekse seyahatler nedeniyle işletme dışında çalışmak durumunda kalan fabrika sahipleri ve profesyonel yöneticilerin tesislerini cep telefonları üzerinden anlık olarak izlemesi mümkün. Akıllı üretim yönetim sistemi ProManage ile sanayicilere dijital dönüşüm mentorluğu yapan teknoloji şirketi Doruk, ProManage Mobil uygulamasıyla işletmelere ait pek çok verinin gerçek zamanlı olarak izlenebilmesini sağlıyor.

ProManage Mobil uygulaması, ProManage Desktop (Masaüstü) uygulamasında görüntülenen verilerin akıllı cep telefonları üzerinden de izlenmesine imkân tanıyor. İşletmeciler, üretim şefleri ve diğer izin verilen yetkililer; gerçek zamanlı olarak tesise ait makineleri izleyebiliyor, makinelerin üretim performansına ulaşabiliyor, parametreleri takip edebiliyor, makine göstergelerini ve raporları görebiliyor. Uygulamayla, makine ve makine grubu bazında kişiselleştirilmiş görsel ve yazılı tasarımlara ve özel durum raporlarına ulaşılabiliyor. ProManage Mobil sayesinde; performansı düşük olan makineler, duruş sayısı, verimlilik raporları gibi birçok performans gösterge değeri de rapor çıktısı şeklinde görüntülenebiliyor.


Bildirimler anlık olarak telefon ekranına düşüyor, hiçbir detay gözden kaçmıyor

Google Play ya da App Store’dan indirilerek kolayca kurulabilen ProManage Mobil uygulaması, ProGuard Eskalasyonlu Otomatik Gözetim Modülü ile entegre edilebilmesi sayesinde, işletme dışında olunduğunda bile önceden tanımlı bildirimlerin anlık olarak telefon ekranına düşmesini mümkün kılıyor. Böylece işletmeye ait hiçbir detay gözden kaçmıyor.


Tüm üretim ve IT süreçlerini izleme olanağı

Otomatik bir gözetim modülü olan ProManage ProGuard ise ProManage Mobil entegrasyonuyla işletmenin tüm üretim ve IT süreçlerinin her yerden izlenebilmesini sağlıyor. Mevcut operasyonların tanımlanmış kurallar ve KPI değerleri içerisinde yürümesi için vazgeçilmez bir araç olan ProGuard ile üretim, operasyon, IT, kalite ve bakım departmanlarında görevli olan şefler ve teknisyenler takip etmeleri gereken konularda anlık durum bilgisine ulaşıyor; anormal değerlerden ve gidişattan anında haberdar oluyor. Böylece işletmede bekleme kaybı yaşanmıyor ve soruna anında müdahale edilebiliyor. Zamanın etkin kullanılması ve verimliliğin korunmasıyla kritik değerlerin eşik altına düşmesinin önüne geçiliyor ve maliyetlerde düşüş sağlanıyor. Belirli durumlar oluştuğunda ise sistemde önceden tasarlanmış raporlar, tanımlı yetkililere otomatik olarak hazırlanarak gönderiliyor.

ProManage ile dünya genelinde 300’den fazla öncü sanayi kuruluşunu dijitalleştiren Doruk; ilaç, medikal, gıda, kimya, plastik, ambalaj, otomotiv ve beyaz eşya başta olmak üzere pek çok farklı sektöre yüksek teknoloji çözümler sunuyor. Sanayicilerin güncel ihtiyaç ve talepleri, teknolojik gelişmeler ve uluslararası trendler ışığında ProManage sistemini sürekli olarak yenileyen ve güncelleyen Doruk, sisteme yeni özellik ve işlevler eklenmesi sayesinde sanayicilerin dijital Üretim Operasyonları Yönetimi’ni (MOM) ve Üretim Yürütme Sistemleri’ni (MES) çağın gereklerine uygun şekilde gerçekleştirebilmelerine imkân tanıyor.


Doruk Hakkında

Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirmiş olan 22 yıllık köklü geçmişe sahip teknoloji şirketi Doruk, endüstriyel işletmelerin üretim operasyonlarının dijital olarak yönetilmesi için Akıllı ve Dijital Üretim Yönetimi Sistemleri geliştirip kuruyor. Türkiye’deki üretim sanayisini üretimde kullanılan IT teknolojileri ile tanıştırmak hedefiyle yola çıkan Doruk, bu hedef doğrultusunda 1998 yılında TÜBİTAK Teknoloji İzleme ve Değerlendirme Direktörlüğü tarafından desteklenen Ar-Ge projesi olarak dünyanın ilk programlanabilir veri terminallerinden birini geliştirerek yolculuğuna başladı. 1999 yılında, üretimden otomatik toplanan üretim verilerini kullanarak üretim operasyonlarının otomatik olarak planlandığı ilk üretim planlama yazılımı yine TÜBİTAK TİDEB tarafından desteklenmeye değer görülerek bir Ar-Ge projesi olarak hayata geçirildi ve sanayide uygulanarak ticarileştirildi. Kısa sürede Türkiye’de sektör lideri konumuna gelen Doruk, “Türkiye’de üretim yönetiminde dijitalleşme” pazarını inşa eden firma konumunda. 2006’da Romanya Arctic fabrikasına ilk ihracatını gerçekleştirerek uluslararası pazarlara ilk adımını atan Doruk, Production ve Management kelimelerinin birleşiminden oluşan Türkiye Orijinli Uluslararası Üretim Yönetimi Sistemi ProManage ile dünya genelinde 300’den fazla öncü sanayi kuruluşunun dijital dönüşümünü gerçekleştiriyor. IIoT, makine öğrenmesi, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetim sistemi ProManage ile sanayicilerin dijital dönüşüm mentorluğunu yapan Doruk’un Türkiye’de Teknopark İstanbul’da yer alan merkez ofisi, Antalya Teknokent ofisi ve İzmir Depark Teknokent ofisinin yanı sıra Amerika’nın Chicago kentinde şirketi bulunuyor. Amerika’da üretim endüstrisini kuvvetlendirmek için ABD Eski Başkanı Barack Obama’nın isteği ile kurulan MxD’nin Ar-Ge partneri olan Doruk, 2018’de cirosunun yüzde 55’ini Ar-Ge’ye ayırdı. 2019 yılını yüzde 200’ün üzerinde büyüme ve 104 çalışanla kapatan Doruk, 2020’de 205 kişi olmayı amaçlıyor. ABD, Rusya, Belçika, Romanya, Bulgaristan, Cezayir, Sırbistan ve Tataristan’a ihracat gerçekleştiren ve gelecek hedefini “dünya markası olmak” şeklinde belirleyen Doruk’un, Amerika’daki ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp. isimli şirketi Japonya merkezli ITO Corporation ile partnerlik anlaşması imzalayarak Asya Pasifik pazarına giriş yaptı. Türkiye’nin dijital dönüşümde söz sahibi sanayi kuruluşlarını buluşturan “Doruk’ta Buluşma - Verimli İşletmeler İçin Sanayide Güç Birliği Platformu” etkinliğini 2010 yılından bu yana periyodik olarak düzenleyen şirket, bu alanda bir firmanın kendi bünyesinde gerçekleştirdiği dünyadaki ilk etkinliklerden biri olma özelliğini taşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.