Hava Durumu

VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN  24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
 Değerli Öğretmenlerimiz;

 

Sizler, hayatımızın mihenk taşı, olmazsa olmazlarımızdansınız. İlk öğretmen Hz.Adem’den bugüne kadar gelen bu kutsal mesleğinizin hammaddesi, hep insan oldu ve sizler başlı başına bir amaç olmaktan öte insanları gayelerine ulaştıran bir vasıta görevi gördünüz. Sizler, Hz.Ali’nin ifadesi ile ilim kapısının anahtarlarısınız. Mesleğinizi yaparken sabrı o geniş hoş görüşünüzün içinde imbik imbik yaşayan ve yaşatan bir abide oldunuz. Zamanın değer yargılarıyla çatışmadan, anlaşmazlıklara karşı daima uzlaşmacı yaklaşımlar getirerek, karakteri sağlam nesiller yetiştirmeye gayret ettiniz ve böylece toplumdaki görevinizi  hakkıyla yerine getirdiniz.

 

Öğretmen, içinde yaşadığı toplumun insanlarını bilgisizlik ve cehaletin koyu bataklığından aydınlığa ve uygarlığa çıkarmak için uğraş verenin adı olmuştur. Işığın karanlığı, hareketin durgunluğu ve uyanıklığın uykuyu gidermesi gibi, öğretmen de o kutlu gölgesiyle bilgisizliği, cehaleti, geri kalmışlığı gidermektedir. Onların gönüllerini, ufuklarını açmaktadır. Biz onlara çok ama çok şey borçluyuz. Öğretmenlerimiz, bizlerin gönlünde hep Mevlâna'nın, Yunus'un sevgi bahçelerinden inciler döken; Itri'nin bestelerinden Aşık Veysel'den güller deren hisler oldu. Onlar, aziz yurdumuza nice Alparslanlar, Fatihler, Mustafa Kemaller yetiştirdiler.

 

Toplumun gerçek mimarı, sadakatin eşsiz örneği, her türlü zorluğa sabreden ve milletin istikbalinin garantiye alınması konusunda durmadan koşan aziz öğretmenlerimiz!

 

24 Kasım Öğretmenler Gününüzü yürekten kutluyor, halen görevi başında olan öğretmenlerimize hayırla geçen bir ömür dilerken, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere vefat etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.