Hava Durumu

Velilere, “kırtasiye alışverişi yaparken dikkat” uyarısı

BURSA’da Orhangazi Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turgay Durmuş, velilere kırtasiye alışverişleri ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Başkan Durmuş, “Çocuklarımız için özenerek alacağınız ürünler onların sağlığını tehdit etmemelidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2019 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2019 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Velilere, “kırtasiye alışverişi yaparken dikkat” uyarısı
 Orhangazi Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turgay Durmuş, sağlıklı ve kaliteli kırtasiye ürünlerinin sadece kırtasiyecilerden alınacağına dikkat çekerek, “Bu yıl tahminen sadece kırtasiye ve okul kıyafetleri için 25-30 milyara yakın bir harcamanın yapılacağı dikkate alınırsa pazarın büyüklüğünden dolayı çok sayıda sağlıksız ürünün piyasaya sürüldü. Sektörde şimdiden hareketlilik başladı. Çocuklarımız için özenerek alacağınız ürünler onların sağlığını tehdit etmemelidir. İthal ürünlerin menşeine ve markasına mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve TSE uluslararası standart işaretleri aranmalı ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır” ifadelerini kullandı.


SÜSÜNE DEĞİL İÇERİĞİNE DİKKAT EDİN



Rengarenk ve süsleyerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmaması gerektiğini söyleyen Turgay Durmuş, “Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarını korumalıyız. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. İnternet üzerinden yapılan reklamlara ve yollarda eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. En önemlisi sadece okulların açıldığı dönemde Uzakdoğu ülkelerinden getirilerek kırtasiye ve okul kıyafeti satışı yapan, çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürülmemeli. Kırtasiye ürünlerini güvenilir ve tanıdığınız esnaflardan almayı ihmal etmeyin. Çünkü öğrencilerimizin okulda tüm gün temas halinde bulunduğu ve kullandığı defter, kalem, silgi, çanta vb. ürünlerin sağlıklı ve kaliteli olması gerekiyor. Merdiven altı kalitesiz ve çok ucuz ürünler çocuklarımızın sağlığını tehlikeye sokar” diye konuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.