Hava Durumu

Yanan Ormanlar yeniden can buldu...

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, geçen sene yanan 170 hektar orman alanında oluşturulan "Mehmetçik Vakfı Hatıra Ormanı"na, Bursa, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerindeki şehit ve gazilerin adına yaklaşık 3 bin çam fidanı dikildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yanan Ormanlar yeniden can buldu...
 Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün desteğiyle Mehmetçik Vakfı Bursa Şubesi tarafından Mudanya'nın Göynüklü Mahallesi'nde oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi nedeniyle tören düzenlendi.

 

Vali Münir Karaloğlu, burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 29 Ağustos 2015'te Mudanya'ya bağlı Göynüklü, Çağrışan, Nilüferköy ve çevre mahallelerde ciddi bir orman yangını yaşandığını, yaklaşık 170 hektar orman alanının kül olduğunu hatırlattı.
 

Orman yangınından sonra "Her Fidan Bir Can, Bursa'ya Yeni Bir Orman" sloganıyla sosyal medya üzerinden kampanya başlattıklarını ifade eden Karaloğlu, "10 binlerce insan bu kampanyaya destek oldu. 'Yanan ormanların yeniden inşa edilmesi için bize ne düşüyorsa varız' denildi. Yangından hemen sonra temizlik çalışması yapıldı. Sonra bölgeyi ağaçlandırmak için hazırlık yapıldı. 7 ay gibi kısa bir sürede 170 hektarlık alanın tamamı ağaçlandırıldı. Bugün 170 hektarlık alanı ağaçlandırmayı bitirdiğimizi ilan ediyoruz." diye konuştu.
 

Karaloğlu, Ormancılık Haftası'nda Mehmetçik Vakfı Hatıra Ormanının inşa edildiğini belirterek, şöyle devam etti:
 

"İnşallah şehitlerimiz ve gazilerimiz adına dikilen fidanlar büyüyecek ve orman olacak. Onlar nasıl ki canları ve kanlarıyla bu toprağı koruduysalar ağaçlarımız da bu toprağı erozyondan, insanları da çeşitli sıkıntılardan korumuş olacak. Bu bölgenin her santimetrekaresi yeniden orman olarak muhafaza edilecek. Artık bu bölgede yanan bütün orman alanlarının Bets10 ağaçlandırılmasının bittiğini ilan ediyoruz. Bize de diktiğimiz fidanları korumak, büyütmek ve burada yeniden muhteşem ormanlar oluşturmak düşüyor."


"3 bin çam fidanı dikiyoruz"
 

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun da insanlara sayılamayacak kadar hizmet eden ormanların insanların dikkatsiz davranışlarıyla yok olduğunu söyledi.
 

Coşkun, orman yangınlarının yüzde 98'inin insan eliyle çıktığını belirterek, şunları kaydetti:
 

"29 Ağustos 2015’te bulunduğumuz bu bölgede çıkan orman yangınında 170 hektar orman alanı zarar gördü ve yaklaşık 48 bin adet ağacımız yandı. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangından hemen sonra çalışmalara başladık. Yanan ağaçları sahadan çıkardık. İş makineleriyle toprak işlemesi yaptık. 170 hektar sahanın 100 hektarında 131 bin fidan dikimi 70 hektarında 800 kilogram tohum ekimi yaptık. İki hektar alana tesis ettiğimiz bu hatıra ormanına Mehmetçik Vakfı Bursa Şubesine bağlı Afyonkarahisar, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerindeki şehit ve gazilerimiz için 3 bin çam fidanı dikiyoruz."
 

Konuşmaların ardından orta dereceli okullarda yapılan kompozisyon ile şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, öğrenciler, engelliler ve aileleri fidan dikti.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.