Hava Durumu

'Yaşayan değerler'e şükran plaketi

Sosyal sorumluluk alanında yapılan bütün çalışmaları yürekten destekleyen ve bilgileriyle, deneyimleriyle topluma yön veren değerlerin her zaman yanında olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Birlik Vakfı tarafından organize edilen ‘Yaşayan Değerlerimiz 2016 Şükran Plaketi’ programına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
'Yaşayan değerler'e şükran plaketi
 Ulu Şehir Bursa’da tarih boyunca pek çok değerli insanın yaşadığını ve bugün de şükran duyduğumuz büyüklerimizle bir arada olduğumuzu ifade eden Vali Karaloğlu: “Değer katanlar ödül törenine 3 yıldır katılıyoruz. Biz de bu değerli insanları yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Bu güne baktığımızda konuşmak, anlatmak gerçekten kolay. Ali Kemal amcanın, Mustafa hocalarımızın döneminde çalışmak, hizmet etmek ancak idealleri olan, fedakarlık yapan insanların yapabileceği şeyler. Bugün bir şey yapınca mutlaka karşılığı var. Belediye Başkan'ı olursunuz, Vali olursunuz, Bakan olursunuz. Bazı hedefleriniz olabilir ama Ali Kemal amca Allah rızası için yapıyordu, Mustafa hocalarımız Allah rızası için yapıyordu. Bu insanları bugün yaşarken anmak, onların yaptıklarını kamuyla paylaşmak onlar için değil kendimiz için yapılmış bir hizmet. Bugün yaşayan, bugün genç olan insanlara güzel örnek olsun diye bu büyüklerimizi anmakta fayda var diye düşünüyorum. Örnek olduklarını göstermemiz için de onları ödüllendirmemiz ve toplum önüne çıkarmamız gerekir. Birlik Vakfını bu güzel davranışı dolayısıyla kutluyorum. Rabbim böyle değerlerimizin sayılarını artırsın. Bugün böyle vakıf insanlara ihtiyacımız var. Bu büyük insanları örnek alarak biz de yaşadığımız bu topluma, medeniyetimize, ideallerimize hizmet edecek fedakarlıkları yapma gücü buluruz diye temenni ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Rabbim onların yolundan gitmeyi bizlere de nasip etsin.” dedi.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Yaşayan Değerler Ödül töreninde konuşan eski Sağlık Bakanı, Bursa Millet Vekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu: ‘Yaklaşık 4 gün önce başladığım AK Parti Sivil Toplum Örgütleri ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevimin ilk toplantısındayım. Öncelikle Rahmeti Rahman'a kavuşmuş değerlerimizden Rabbim razı olsun, Mekanlarını cennet eylesin. Ben de Sayın Valimizin temennisine katılıyorum, Rabbim bu değerlerimizin sayılarını artırsın. Ben hep şunu söylerim makam sahibi yada mal mülk sahibi olmak önemli değil önemli olan onların değerlisi olmaktır, ona değer katabilmektir. Rabbim Bizlere de böyle değerli olma ve bu değerlerden ödül alabilmeyi nasip etsin. Önemliyken çok ödül alıyoruz ama esasında önemlilere de ödül vermek yerine değerlilere daha çok ödül verebilecek süreçleri şekillendirmemiz lazım. Bu duygu ve düşüncelerle değerli hocalarımızın Rabbim ömrünü bereketli kılsın.’dedi.
Birlik Vakfı’nda gerçekleştirilen programda, İlme Hizmet Dalında Mustafa Kütahyalıoğlu plaketini Bursa Valisi Münir Karaloğlu’ndan, Topluma Hizmet Dalında Ali Kemal Yıldırım plaketini Dr. Mehmet Müezzinoğlu’ndan ve Kur’an’a Hizmet Dalında Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztürk ise plaketini Prof. Dr. Mehmet Yücedoğru’nun elinden almasının ardından çekilen toplu anı fotoğrafı ile tören sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.