Hava Durumu

-YAŞLI KADININ EVİNDEN 13 TON ÇÖP ÇIKTI

UMURBEY MAHALLESİ’NDEKİ EVDEN ÇIKARILAN 13 TON ÇÖP, YILDIRIM BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN GÜN BOYU SÜREN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN TEMİZLENDİ. -YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ: ”BİR HASTALIK OLAN HİÇBİR ŞEYİ ATMAMA KONUSUNDA EVLERİNİ ÇÖP EV HALİNE DÖNÜŞTÜREN VATANDAŞLARIMIZ HEM KENDİ SAĞLIKLARINI HEM DE ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR.’’ -BAŞKAN YILMAZ: “YILDIRIM BELEDİYESİ OLARAK HEMŞEHRİLERİMİZİN SAĞLIKLA YAŞAYABİLECEKLERİ ORTAMLAR OLUŞTURMAK ADINA TEMİZLİĞE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ.”

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
-YAŞLI KADININ EVİNDEN 13 TON ÇÖP ÇIKTI
 Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevreye kötü koku yaydığı için mahalle sakinlerinin şikayet ettiği evden, gün boyu devam eden çalışmalar neticesinde yaklaşık 13 ton çöp çıkarttı.                                               

Vatandaşların ihbarı üzerine Umurbey Mahallesi Kuleliler Sokak’ta oturan H.K.’ye ait eve giden Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, eve girdiklerinde gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Tavanlara kadar çöp yığınlarıyla dolan, adım atmakta zorlanılan evde, Bursa 2’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararla yapılan arama neticesinde ekiplerce temizlik çalışması gerçekleştirdi. Yüzlerine taktıkları maskeye rağmen zaman zaman çalışmalarına ara vererek pislikten ve kokudan etkilenmemek için dışarı çıkıp temiz hava alan temizlik görevlileri, çuvallara koydukları çöpleri kamyona yükledi. Gün boyu süren çöp boşaltma ve temizlik çalışmaları ile yaşanan olumsuz durumun sona ermesinin ardından mahalle sakinleri, yapılan çalışmadan dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti.


‘ÖNCELİĞİMİZ TEMİZLİK’


‘Temizlik imandan gelir’ sözü çerçevesinde ilçe genelinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sadece sokak ve çevre temizliği değil, çöp ev haline gelmiş yapıları da gerektiği zaman temizliyoruz. Bir hastalık olan hiçbir şeyi atmama konusunda evlerini çöp ev haline dönüştüren vatandaşlarımız hem kendi sağlıklarını hem de çevre sağlığını tehdit ediyor. Vatandaşlarımız rahatsız oldukları evlerle ilgili ihbarlarda bulunuyor. Gerekli resmi işlemlerden sonra belediyemizin ekipleri o evlerdeki çöpleri kamyonlarla taşıyor. Daha sonra da halk sağlığına tehdit oluşturmaması için dezenfekte ediliyor. Amacımız Yıldırım’ı daha temiz ve yaşanılır hale getirmek. Bunun için en önemli önceliklerimizden bir tanesi de temizlik. Yıldırım Belediyesi olarak hemşehrilerimizin sağlıkla yaşayabilecekleri ortamlar oluşturmak adına temizliğe büyük önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.