Hava Durumu

YAVUZSELİM’E ÇOK YAKIŞTI

Yıldırım’a kazandırdığı sosyal ve kültürel donatılar ile ilçeye değer katan Yıldırım Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi’nin çehresini değiştirecek hizmetleri hayata geçiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2020 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YAVUZSELİM’E ÇOK YAKIŞTI
 Yıldırım Belediyesi tarafından Yavuzselim Mahallesi’ne kazandırılan Yavuzselim Parkı, Aşıklar Konağı ve Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Eski Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Asayiş Şube Müdürü Erol Turan, İlçe Emniyet Müdürü Latif Tufan, İlçe Jandarma Komutanı Hacı Ahmet Önder, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, meclis üyeleri, Yavuzselim Mahalle Muhtarı Aslan Ali Yıldız, muhtarlar ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Yavuzselim Mahallesi’ne değer katacak yatırımlardan olan Yavuzselim Parkı, 2 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 3 bin 920 metrekarelik bir alana sahip. İçerisinde çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüme yolu ve donatı elemanları bulunuyor. Ayrıca parkın güvenliği de 10 adet güvenlik kamerası ile sağlanıyor. Yavuzselim Kültür Merkezi de haftanın 7 günü açık olacak ve kütüphanesi ile gençlere nezih bir ders çalışma ortamı sağlayacak. Gençler, çocuklar ve anneler için burada seminerler verilecek. Sazın ve sözün ustaları Âşıklar da kültürün en mühim ögelerinden birisi olan âşıklık geleneğini Aşıklar Konağı’nda yaşatacaklar.

‘EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ’

Yıldırım’ın geçmiş asırlardan bu yana gelen birikimiyle önemli bir miras olduğunun altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım bize, mücadele azmi ve cesareti ile ismi ile müsemma olmuş Yıldırım Bayezid Han’ın emaneti. Yıldırım bize, devleti yeniden ortak akılla derleyip toparlayan, yeniden şahlandıran Çelebi Mehmed Han’ın emaneti. Yıldırım bize, gönüllere taht kurmuş, gönül coğrafyamıza hükmetmiş olan Emir Sultan Hazretleri’nin emaneti. Böyle bir misyonla Yıldırım’ı yönetmeye gayret ediyoruz. Bu aziz görevi bize nasip ettiği için Rabbimize hamd ediyor ve her zaman destekçimiz olduğunuz için de kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yıldırım tarihi bir kent olmakla birlikte son 40-50 yılda Türkiye’deki hızlı şehirleşmenin getirdiği sorunlarla baş başa kalmış bir ilçemiz. Anadolu’dan, Kafkasya’dan, Balkanlar’dan, Bursa’ya göç eden ailelerimizin ilk durağı Yıldırım olmuş. Hızlı kentleşme beraberinde maalesef çarpık kentleşmeyi de getirmiş. Bizler de istişarelerimiz, yaptığımız kamuoyu araştırmaları neticesinde gündemimizi buna göre şekillendirdik. Vatandaşımız öncelikle bizden günlük hayatını kolaylaştıracak işleri talep etmişlerdi. Bu anlamda yollarımızın yenilenmesi, kaldırım ve tretuvar çalışmaları, park ve bahçelerimizin revizyonu, kapalı pazar alanı sayımızın artırılması gibi talepler vatandaşımızın bizden öncelikli olarak istediği taleplerdi. Bu minvalde bizler de 2020 yılını ‘Fen İşleri Yılı’ ilan ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2020 yılında şu ana kadar 30 bin tonun üzerinde asfalt, 35 bin metrekarenin üzerinde kaldırım çalışması gerçekleştirdik. Birçok mahallemizde de parklarımızı revize ediyor, yeni alanlar kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.

SESSİZ DEVRİM

Yıldırım Belediyesi bürokratları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarıyla hazırlanan tasarı imar ile imar probleminin kalıcı olarak çözülmesi adına bir kanun değişikliği yaparak adeta bir sessiz devrim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Şehrin öncelikli gündemi imar konuları. Göreve geldiğimiz ilk günden beri el birliği ile hem Büyükşehir Belediye Başkanımızla hem de Sayın Bakanlarımız ve Milletvekillerimizle birlikte, bu problemi köklü bir şekilde çözmeye gayret ediyoruz. Bilhassa bu bölgede 1986 yılından beri birçok defa imar planlama ve uygulama çalışmaları yapıldı. Fakat itirazlar neticesinde bu plan uygulamalarının bozulduğuna hep birlikte şahitlik ettik. Geçtiğimiz dönemde riskli alan ilan edilen bu bölgede de bir planlama çalışması yapıldı. Fakat imar uygulaması için bir daha bozulmaması adına kalıcı ve sağlam bir zemin hazırlamak gerekiyordu. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un Bursa ziyaretinde dile getirmiştik. Çünkü bu bölgede 25 bin hissedar var ve bu çözümü üretirken, herkesi memnun ederek, kimseyi mağdur etmeden çözmek gerekiyordu. Bu noktada hem bizim bürokratlarımız, hem Büyükşehir Belediyemizin bürokratları, hem de Bakanlığımızın bürokratlarıyla bir tasarı hazırladık. Sayın Bakanlarımız ve Milletvekillerimizin desteğiyle bu imar probleminin kalıcı olarak çözülmesi adına bir kanun değişikliği yaptık ve adeta bir sessiz devrim gerçekleştirdik. Bu noktada emeği geçen Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İMAR SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

Yıldırım’da imar kaynaklı sorunları bir bir çözüme kavuşturduklarını işaret eden Başkan Oktay Yılmaz, “Tabi sadece kanun değişikliği değil. Değirmenönü mahallemizde tapu problemini çözdük, vatandaşlarımıza tapularını dağıttık. Karapınar Mahallemizde önümüzdeki günlerde tapu dağıtımını gerçekleştireceğiz. Akabinde Demetevler Mahallemizde tapu dağıtımı gerçekleştireceğiz. Dönüşümü kolaylaştıracak örnek plan ve uygulamalar sürdürüyoruz. Yiğitler, 75. Yıl ve Esenevler Mahallelerimizde imar planlarını hayata geçirdik. Bu planlarla imar yollarının da açılmasıyla birlikte ulaşım da şehrin doğu bölgesinde rahat bir nefes alacak. Riskli bölge ile ilgili çalışmalarımızı iki etaba böldük. Mevlana, Ulus ve Arabayatağı Mahallelerimizin bir kısmı ile Çınarönü ve Hacivat Mahallelerimizin tamamına ilişkin imar uygulama çalışmasını başlattık. Bu dönem imar uygulama çalışmasını bu bölgede bitirerek bu bölgede imarlı binaların, sitelerin oluştuğunu hep birlikte göreceğiz. Yavuzselim merkezli olarak da Ulus ve Mevlana mahallelerimizin bir kısmı, Arabayatağı’nın eski bölgesi ve Ankara Caddesi üzerindeki tüm cephelerin de imar problemini 2020 yılı içerisinde inşallah neticelendireceğiz. Bölgemiz için, mahallemiz için şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK DÖNÜŞÜM PROJESİ

Şehrin canlılığına şahitlik edecek, ilçe sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak projeleri de sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, “Bölgenin ulaşımını kolaylaştıracak şekilde Yavuzselim ve Mevlana Mahalleleri arasındaki bulvar üzerinde de 700 metrelik etapta kamulaştırmaları tamamlayarak Ulus Mahallesi Özdilek Caddesi’ne kadar bulvardaki bütün binaların enkazını da kaldırdık. Altyapı çalışmasıyla beraber bu bulvarın da açılışını gerçekleştireceğiz. Polis Okulu Kavşağı’ndan Hastane Caddesi’ne olan bağlantıyı da tamamlayarak hem Eski Fakülte Kavşağı’nı rahatlatmış, ulaşımı kolaylaştırmış olacağız. Dönüşüme gerçek anlamda örnek olacak ve Bursa’nın tarihi kimliğine de uyumlu olacak bir kentsel dönüşüm projesi hazırlığı içerisindeyiz. Mevlana Mahallemizde 7 ve 8. Etap olarak adlandırdığımız bölgede bir proje gerçekleştiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Bursa’ya geldiğinde bunun müjdesini vermişti. Proje hazırlıklarında son aşamaya geldik. Daha önceki uzlaşma görüşmelerinde vatandaşlarımızın yüzde 40 civarında uzlaşma görüşmelerine katıldığını gördük. Buradaki vadeyi 2 yıldan 10 yıla çıkararak uzlaşma oranımızı da yüzde 90’a çıkardık. İnşallah Bursa’da örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesini hep birlikte gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ İSTEDİ, BAŞKAN YILMAZ YAPTI

Birlik ve beraberliğin işin besmelesi ve en büyük enerji kaynağı olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “İmkanlarımız genişledikçe hizmet etmek için elimizden geldiğince hızlı bir şekilde ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bu tip çalışmaları çok daha hızlı bir şekilde yürüteceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Çünkü birlik ve beraberlik işin besmelesi ve en büyük enerji kaynağımızdır. İlçemizin birçok noktasında spor merkezleri, kültür merkezleri, kapalı pazar alanları kazandırılmasına gayret ediyoruz. Yavuzselim Mahallemizdeki kapalı pazar alanını revize edeceğiz, büyüterek daha modern bir hale getireceğiz. Bugün açılışını yaptığımız alan benim çocukluğumda parktı. Akabinde gençlerimize hizmet etmek adına bir spor tesisi yapıldı. Ancak vatandaşlarımızın bu noktanın revize edilmesi için çokça talebi vardı. Yaklaşık 4 bin metrekare üzerinde kurulmuş bir alan. 2 bin metrekaresini yeşil alan ve çocuk parkı olarak ayırdık. Meydan ve çevre düzenlemelerimizle birlikte bölgenin önemli bir ihtiyacını gördüğünü müşahede ettik. Parkımız yürüyüş alanı, spor aletleri, çocuk oyun parkuru ve güvenlik kameraları ile beraber ailelerimizin buluşma noktası olan bir yer olacak. Aşıklar Konağı bizim için önemli. Çünkü bölge insanının kültüründe böyle bir gelenek var. Bizler geçmişten aldığımız güçle bir medeniyete bir kültüre sahibiz. Bu anlamda da aşıklık geleneğimizi yaşatmak adına, çocuklarımıza, gençlerimize çalışma imkanı sunmak adına da Aşıklar Konağı ve Kültür Merkezi olarak binamızı revize ettik. Mahallemiz için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Yıldırım’da yatırımların, hizmetlerin, hızla ve artan bir şekilde devam ettiğini dile getiren Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, “Toplumlar beraber yaşarlar, birlikte yaşarlar, beraber ve birlikte yaşama geçilmesi noktasında da bir takım hizmetlere ihtiyaç duyarlar. Bunlardan bazıları, yeşil alanlar, parklar, kültür merkezleri, sosyal donatılardır. Belediye Kanunu da belediyelerin görevini tanımlarken mahallelerin müşterek ihtiyaçlarını karşılayan kurumlar olarak tanımlar. Yavuzselim Mahallemizin müşterek ihtiyacı olan park ve kültür merkezi ihtiyacını karşılayan ve ilçemize kazandıran çok değerli Yıldırım Belediye Başkanımıza ve Yıldırım Belediyemize, ben de ilçem adına, mahalle halkımız ve hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde yatırımlar, hizmetler, hızla ve artan bir şekilde devam ediyor. Devletimizin kamu kurumları nezdindeki yatırımları ile beraber, başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, Yıldırım Belediyemizin ilçemize çok değerli, çok önemli katkıları ve hizmetleri oluyor. Emeği geçen, ilçemize güzel yatırım ve katkılar sağlayan değerli Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Yıldırım Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Parkın ve Kültür Merkezi’nin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YILDIRIM İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Hızla büyümüş Yıldırım’da imar, doğalgaz ve diğer altyapı problemleri olan mahalleleri dönüştürmek, ihtiyaçlarını karşılamak noktasında el birliği ile çalıştıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa bizim yaşadığımız şehir. Bursa bizim ticaret yaptığımız, çoluk çocuğa karıştığımız, hep beraber hayatımızı devam ettirdiğimiz, Osmanlı bakiyesi, Osmanlı’nın ilk başkenti, 6 padişahı bağrında barındıran, onlarca evliyayı ve güzel insanı bağrında bir şehir. Kimimiz Balkanlardan, kimimiz Kafkaslardan, kimimiz de Anadolu’nun değişik yörelerinden bu şehre göçüp geldik. Hepimiz hep beraber Bursa’ya sahip çıkıyoruz. Hızla büyümüş Yıldırım ilçemizin hala imarla alakalı problemi olan, hala doğalgazla problemi olan mahallelerimizi hep beraberce dönüştürmek, hep beraberce ihtiyaçlarını karşılamak noktasında el birliği ile çalışıyoruz. Gecemiz gündüzümüz, sabahımız akşamımız hep bunlarla beraber. Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Bakanlarımızla, devletin farklı kurumlarıyla istişareler yaparak Bursa’mızın farklı mahallelerinde hizmetler kazandırmaya çalışıyoruz. 205 dönümlük bir alanda atıl duran Gökdere parkının bu durumdan kurtulması için inşallah kısa süre sonra Millet Bahçesi çalışmalarımıza başlıyoruz. Çünkü bizim için yeşil, olmazsa olmaz konulardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

‘YILDIRIMLI BAŞKAN’ VURGUSU

Yavuzselim Mahallesi’nde ve Yıldırım’da yetişen ve bölgenin ihtiyaçlarına bilen, problemlerini tanıyan ve bu doğrultuda koşan Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın, Yıldırımlılar için bir avantaj olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, “Siz bize destek verdiniz, siz bize güç verdiniz, biz de bu verdiğiniz desteği, bu verdiğiniz gücü, eğitim, sağlık, altyapı, ulaşım ve birçok diğer alanda hizmete dönüştürmenin, hizmetinize sunmanın derdi ve hesabı içerisindeyiz. Çok avantajlısınız. Çünkü sizin içinizden yetişmiş, bölgenin problemlerini bilen, tanıyan ve bu doğrultuda koşturan, beraberce hareket ettiğimiz çok değerli kardeşim, arkadaşım Yıldırım Belediye Başkanımız var. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden altyapıya kadar bu hizmetler bir bir yerine getirilecek. 250 dönümlük alanda Vakıfköy Kent Parkımız hayat bulacak. Futbol sahalarıyla, spor salonlarıyla, yapay havuzlarıyla, lunaparkıyla, yeşil alanlarıyla, piknik alanlarıyla 250 dönümlük bir sosyal donatı daha geliyor. Çünkü Bursa’ya, Yıldırım’a yeşil çok yakışıyor. Yaptığımız tüm çalışmalar, çocuklarımızın daha güzel yarınlara erişmesi, onların daha sağlıklı bir ortamda yaşaması için. Yıldırım Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Bölge tekrar revize edilerek, parkıyla, yeşil alanıyla, aşıklar konağı ve kültür merkeziyle hanımefendilerin, ağabeylerimizin, büyüklerimizin, gençlerimizin ve çocuklarımızın kullanımına sunulmuş oldu. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘YILMAZ BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR’

Türkiye’ye, Bursa’ya ve Yıldırım’a olan sevdalarıyla canla başla çalışmaya devam ettiklerini dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen,        “Yıldırım, Bursa’mızın manevi anlamda da en yüksek değere sahip ilçelerinden. Bağrında Emir Sultan Hazretleri’ni barındıran, Yıldırım Bayezid Han, Çelebi Mehmed gibi ecdatları bağrında barındıran Bursa’mızın ikinci büyük ilçesi. Ama yüzölçümü anlamında ise en küçük ilçesi. Bu anlamda burada hizmet etmenin zorluğunu bilen kadrolarız. Ama bu zorlukları aşan kadrolarız. Çünkü ‘Yılmaz’ bir belediye başkanımız var. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Bakanlarımızla, sizin verdiğiniz destekle, Allah’ın izniyle bugüne kadar bu zorlukları aştık. Bundan sonra da aşmaya devam ediyoruz. Bu ülkeye sevdamız var, Bursa’ya sevdamız var, Yıldırım’a sevdamız var. Bu yüzden canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmak zorundayız, çünkü yalnızca bu milletin, bu ülkenin değil, dünyadaki bütün mazlum milletlerin ümidi olmuş bir liderin yol arkadaşlarıyız, Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. O yüzden yorulmak bilmeden çalışmaya devam etmek zorundayız” diye konuştu.

18 YILDIR TAM DESTEK

Yavuzselim Mahallesi’nin geride kalan 18 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkan, her seçimde bunu yineleyen ve hep destek veren bir bölge olduğunu vurgulayan, Eski Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Aşıklar Konağı’nın, Kültür Merkezi’nin, diğer yanda da adeta çocuklarımızın cıvıltısını içimizde hissettiğimiz bir parkın açılışını gerçekleştiriyoruz. Yavuzselim Mahallemize hayırlı olsun. Bu vesile ile Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yıldırım, Yavuzselim Mahallesi, şöyle bir geçmiş 18 seneye dönüp baktığımız zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyadesiyle sahip çıkmış, her seçimde bunu bir kez daha yinelemiş, hep bu desteği vermiş, dolayısıyla bizlerin de üzerindeki sorumluluklardan en büyüğü, buraya imkanlar ölçüsünde olabildiğince hizmet etmek. Bunu da belediyelerimiz ve merkezi idaremiz vasıtasıyla gerçekleştiriyoruz. Biz büyümeye devam ediyoruz. Bursa’da da, Türkiye’de de, Cumhurbaşkanımız seviyor, tahsis ediyor, bizler de onun yanında gerçekleştiriyoruz, yapıyoruz ve sizlerin hizmetine sunuyoruz. Bizim istikametimiz belli. O istikamet, Türkiye’yi büyük ülkeler hedefiyle buluşturmak ve gelecek nesillere tarihimizden aldığımız değerlerle bölgemizde güçlü bir Türkiye bırakmak. Belediye Başkanımıza Yavuzselim Mahallemize gerçekleştirdiği bu hizmet için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.