Hava Durumu

Yeni çiftlere evlilik ehliyeti

Bir ilki daha hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, Bursa’da İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşler Genel Müdürlüğü onaylı evlenme ehliyet belgesi veren ilk kurum oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yeni çiftlere evlilik ehliyeti
Yıldırım Belediyesi, düğünlerin yoğunlaştığı yaz ayları öncesinde, evlenecek çiftlerin üzerindeki bürokratik yükleri büyük oranda azaltacak önemli bir hizmeti daha hayata geçirdi. İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘hısımlık, iddet müddeti ve velayet’ konularında ayrıntılı bilgi veren sistemi kullanma yetkisi Yıldırım Belediyesi’ne verildi. Yıldırım Belediyesi Evlendirme Dairesi Müdürlüğü, “Kimlik Paylaşım Sistemi 2” kullanma yetkisi ile, Bursa’da hizmet veren -17 ilçe nikâh memurluğu arasında- tek kurum oldu.

Evlenme ehliyet belgesi sayesinde oluşabilecek hukuki sorunlarından ortadan kaldırılacağını aktaran Başkan Edebali, “Sistem sayesinde çiftler arasındaki hısımlık, iddet müddeti ve velayet konularında yaşanabilecek sıkıntıları engelleyerek kişileri suçtan korurken aynı zamanda yasal bir hatanın da önüne geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.