Hava Durumu

Yıkım piyangosu garibana vurdu

Nilüfer ilçesindeki tarım alanlarına kaçak yapılaşma iddialarıyla ilgili yapılan yıkımların göstermelik olduğu ve kendisini savunma yetersizliği bulunan, siyasetli ilgisi olmayan, güçsüz insanların hedef seçildiği iddiaları var.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıkım piyangosu garibana vurdu

Gazetemizde yayınlanan “Nilüfer Kaçak İnşaat Cenneti” başlıklı haber üzerine hem belediye kaynakları hem de yaptıkları inşaatları yıkılan bazı okurlarımız arayıp, konuyla ilgili çok ilginç bilgiler verdiler. Belediye yönetiminin kendisine yakın olan, belediye meclis üyesi tanıdığı bulunan veya partide yönetici olan, hatta iktidar AK Parti’ye yakınlığı olan kişilerin tarım alanlarına yaptığı kaçak binalara el sürmediği iddiaları yine ayyuka çıktı.

Yaylacık köyünde yaptığı işyeri yıkılan Salih Kederli isimli vatandaş, gazetemizi arayarak, “yıkım piyangosu bana çarptı” diye sitem etti.

Bölgedeki pek çok yapının son 3-4 yıl içinde yapıldığını ve kendisinin de buradan tarla alıp işyeri yapmak istediğini, “herkes yapıyor bende yaptım” diye dert yanan Salih Kederli,  “ben bina yaptım. Kabul ediyorum. Cezama razıyım. Zaten Belediye görevlileri geldiler. Zabıt tuttular. Sonra cezanı öde, sana kimse dokunmaz dediler. Gittiler. Bende, cezamı ödedim. Sonra çevremde yaklaşık 84 tane işyeri ve aynı benim gibi yapılan bina var. Bazılarının inşaatları hala devam ediyor. Benden önce yapılanlar yıkılmadı. Gelip benim binamı hedef alıp yıktılar. Ben, neden herkese eşit davranılmadığından, neden başka binalar yıkılmazken,  benim binamın yıkımının yapılmasından yana şikayetçiyim. Halkçı Belediyecilik böyle mi oluyor? Nilüfer Belediyesi insanları böyle mi güldürüyor. Güldüren değil, ağlatan belediye hizmeti ile karşı karşıyayız.” Diye dert yandı.

Yıkım sonrasında Nilüfer Belediyesine giderek, “başka binaların neden yıkılmadığını” sorduğunu, kendisinin güvenlik görevleri tarafından kapı dışarı edildiğini de iddia eden Salih Kederli, “buradaki bütün binalar kaçak. Hepsinin yıkılması gerekiyor. Neden sadece ben hedef seçildim. Bunu merak ediyorum. Belediye yönetiminin de yanlı ve taraflı olduğuna inandığım bu uygulamalarına tepki Liderbahis gösteriyorum” diye şikayetlerde bulundu.

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN

YIKIM AÇIKLAMASI

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol ekipleri, Yaylacık ve Tahtalı mahallelerinde tarımsal alanların niteliğine zarar veren bir çok kaçak yapıyı yıktı. 
Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Ekipleri, 1/5000 ölçekli uygulamalı nazım imar planında ‘Tarımsal niteliği korunacak alan’ olarak belirlenen bölgelerde yapılan yapıları yıkmaya devam ediyor.

Çalı, Alaaddinbey, Kayapa mahallelerinin ardından Tahtalı ve Yaylacık’taki kaçak yapılar da, çevik kuvvet ve Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri eşliğinde yıkıldı. Yıkımlar sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Çevreye ve şahıs mallarına zarar vermeme noktasında hassas davranan ekipler,  yapı sahiplerini de malzemelerini almaları konusunda uyardı.

Köpek ve yavrusuna zabıta şefkati

Bu arada, yıkılacak bir binanın içinde bulunan köpek ve yavrusu da zabıta ekipleri tarafından çıkarıldı. Ekipler köpeği ve minik yavrusunu yıkım alanının dışına alarak zarar görmesini önledi.

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, birinci sınıf verimli tarım alanlarının azalmasına sebep olan yapılaşmayı durdurmak ve tarım alanlarının istilasını önlemek amacıyla kaçak yapıların yıkımına devam edileceğini belirtti.

HALK : YIKIMLAR İNANDIRICI DEĞİL

Belediye görevlilerinin kaçak yapıları yıkması şart. Eğer kaçak olarak yapılan, tarım alanlarında bulunan ve imara aykırı olan binaların şikayetlere rağmen gerekli işlemleri yapmayan ve yıkımını gerçekleştirmeyen belediye hakkında yasal soruşturma başlatılıyor ve sonrasında cezai davalar açılabiliyor.

Nilüfer Belediyesi her konuda olduğu gibi bu konuda da kendini savunacak bir kulp bulmuş. Bölgedeki kaçak yapıların yıkımlarının aralıksız sürdüğünü belirterek, açıklayarak yıkım soruşturmasından kendilerine aklama niyetinde olduğu iddiaları konuşuluyor.

Halk, bölgede yapılan yıkımların hiç de inandırıcı olmadığını, Nilüfer Belediyesinin sorumluluktan kaçmak ve cezadan kurtulma adına göstermelik olduğunu ifade ediyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.