Hava Durumu

YILDIRIM BELEDİYESİ CADDE VE SOKAKLARI YENİLİYOR

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ: “MAHALLELERİMİZİ CADDE VE SOKAKLARIYLA, ÇEVRE DÜZENİYLE, ÇOCUK OYUN ALANLARI VE PARKLARIYLA YAŞANABİLİR HALE GETİREREK, VATANDAŞLARIMIZIN SOSYAL YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYORUZ.”

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2020 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2020 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIM BELEDİYESİ CADDE VE SOKAKLARI YENİLİYOR
 Cadde ve sokaklardaki bakım, onarım çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, asfalt ve parke çalışmalarına devam ediyor. Şehir estetiğine yönelik çalışmalarıyla cadde ve sokakların çehresini değiştiren Yıldırım Belediyesi, ilçedeki 69 mahalledeki kaldırım ve parke yollarda yerinden oynayan
taşları kaldırarak yerine yenilerini yerleştiriliyor. Öte yandan asfaltlama, yama ve kaplama çalışmalarıyla hem yollarda kalite standartlarını yükselten Yıldırım Belediyesi, hem de yol şartları nedeniyle yaşanması muhtemel trafik kazası riskini en aza indiriyor. Geride kalan Nisan 2019-Nisan 2020 dönemindeki 1 yıllık sürede ilçede yıpranmış asfaltın ve mahallelerde asfalt ve yama uygulama miktarı yaklaşık 60 bin ton oldu. Aynı dönemde Yıldırım’ın cadde ve sokaklarına uygulanan parke miktarı ise yaklaşık 20 bin metrekareye ulaştı. Yıldırım Belediyesi kendi bünyesindeki Beton, Parke ve Bordür Üretim Tesisi ve Asfalt Üretim Tesisi ile ihtiyacını karşılayan bir belediye olarak da önemli tasarruf kazanımı sağlıyor. ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI Cadde ve sokaklardaki her türlü yetersizliği tespit ederek planlanan programlar dahilinde iyileştirmeler yaptıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’daki yaşam standartlarını üst seviyeye çıkararak vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Mahallelerimizi cadde ve sokaklarıyla, çevre düzeniyle, çocuk oyun alanları ve parklarıyla yaşanabilir hale getirerek, vatandaşlarımızın sosyal yaşam kalitesini yükseltiyoruz. İlçe genelinde ihtiyaç duyulan noktalarda asfalt yenileme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda aşınan ve deforme olan yollarımızda tamir, bakım işlemleri, kilit parke, döşeme ve kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Covid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek cadde ve sokaklarımızın sakin olduğu günlerde alt ve üst yapı çalışmalarımıza hız verip Yıldırımlı hemşehrilerimizin çalışmalarımızdan minimum şekilde etkilenmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.