Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi'nden muhtarlar gününe özel kutlama

Dünya Muhtarlar Günü’nde Yıldırımlı muhtarlarla bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ı 'ideal şehir'e bir adım daha yaklaştırmak adına belediyemizin ve devletimizin vatandaşa yansıyan yüzü olan muhtarlarımızla birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıldırım Belediyesi'nden muhtarlar gününe özel kutlama
 Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırımlı muhtarları ağırladı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Aydemir, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Uğurer, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, Yıldırım İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Eren, Yıldırım Müftüsü Osman Şen, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, Bursa Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Gencer, belediye bürokratları, Yıldırımlı muhtarlar ve aileleri katıldı.


‘BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’


Muhtarların, vatandaşlar ve yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesi üstlendiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Muhtarlarımız yerel katılım ve demokrasi anlayışımız adına önemli bir vazife üstleniyor. Yereldeki dinamiklerin harekete geçirilmesi ile bu dinamiklerin genel siyaseti şekillendirdiği bir ülkede yaşıyoruz. Hayatın rutin işlemleri içerisinde muhtarlarımız, tüm sorunlardan sorumlu tutulurlar ve büyük bir gayret içerisinde bu sorunların üstesinden gelmeye çalışırlar. Amacımız Yıldırım’ı daha sağlıklı, daha modern, daha çağdaş bir yapıya büründürürken, muhtarlarımızla birlikte şehrimizi geleceğe taşımak. İlçemizde görev yapan tüm muhtarlarımızın Dünya Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.


KATILIMCILIK VURGUSU


Yıldırım’a hizmet alanında iki farklı bakış açısıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bunlardan ilki bugün ve ikincisi geleceğin şekillenmesi adına yarındır. Bugünden kastımız temizlik, yol, asfalt, park bahçe hizmetleri, veterinerlik ve sağlık hizmetlerini gerçekleştirdiğimiz rutin hizmetlerimizdir. Bu hizmetlerimizi göreve başladığımız ilk günden itibaren en üst düzeyde tutmak için çalışıyoruz. Yıldırım’da pazar günleri de dahil olmak üzere haftanın yedi günü tüm cadde ve sokaklarda çöp toplama işlemi gerçekleşir. Her alanda belirli standartları kendimize hedef olarak görüyoruz. Örneğin geri dönüşümde birçok alanda Avrupa standartlarını yakaladık. Özellikle cam geri dönüşümü konusunda Avrupa standartlarının üzerine çıkmayı başaran Türkiye’deki ilk belediye olduk. 2 buçuk yıllık görev süremiz içerisinde, geçmiş on yıldan fazla asfalt serimi gerçekleştirdik. Sadece 1 yıl içerisinde 52 bin çocuğumuzu tiyatro ile buluşturarak kişisel gelişimlerine katkı koyduk. Düzenlediğimiz kültürel ve sosyal etkinliklerle 100 binin üzerinde insanımıza ulaştık. Bunları katılımcı bir anlayışla, istişare ederek ve ortak akılla kararlar alarak başardık” diye konuştu.


‘YILDIRIM’I GELECEĞE TAŞIYACAK ADIMLAR ATIYORUZ’


Belediye çalışmalarında yalnızca rutin hizmetleri doğru olarak hayata geçirmeyi yeterli olarak görmediklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Şehri yaşayan bir organizma olarak gördüğümüz için gelecek hakkında da çalışmaları hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmak ve memnuniyetini sağlamak adına planlıyoruz. Orta ölçekli projelerin yanında vizyon projelerimizle Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak adımları atıyoruz. 30 Mart 2014 ‘te göreve geldiğimiz andan itibaren parke birçok mahalle konağı, pazar yeri, yeni parklar, spor alanları ile şehri donatarak Yıldırım’ın geleceğine yönelik atığımız adımlarla yeni bir heyecan getirdik. Orta ölçekli projeleri de Yıldırım’ı geleceğe taşıma adına yeterli olarak görmüyoruz. Atalarımızın ocağı olan, medeniyetimizin otağı olan bu kadim şehirde vizyon projelerle çok daha üst seviyeye çıkmamız gerekiyordu. Vizyon projelerin hazırlanışında da hem bilimsel ve akademik çalışmalarla hem de sosyal, psikolojik ve ekonomik boyut araştırmalarıyla şehri yarınlara hazırlayacak adımlar attık. Yıldırım’ın uygulama ilan alanı içerisinde kalan arazinin yarıdan fazlasını yeniden planlayarak yeni bir şehir düzenine geçtik” diye konuştu.

MAHALLE KÜLTÜRÜ CANLANACAK’


Mahallelerin her alanda ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bugün birçok mahallemizde okul, sağlık ocağı, sosyal donatı alanı otopark sıkıntısı yaşamaya başladık. Bu ihtiyaçların karşılanmasını kısa vadeli çözümlerle yapmak yerine radikal çalışmalar gerçekleştirerek, en zor yolu seçerek bin 300 hektarlık alanı yeniden dönüştürdük. Davutkadı Mahallesi’ndeki, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi ve Tezok Caddesi arasındaki 13 hektarlık alanda planlarımız onaylandı. 50 bine yakın insanımızın yaşadığı 250 hektarlık alanda projelendirilen Değirmenönü – Karapınar’da meydanıyla, kültür merkeziyle, geniş caddeleriyle, konut ve ticari alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla yeni bir şehir kuruluyor. Ankara Yolu’nun altında bulunan Mevlana Mahallesi’nde 55 hektarlık alanı yeniden planlayarak onay aldık ve kentsel dönüşümde Türkiye’nin en büyük 39 firmasının yer katıldığı ihalenin ilk etabını tamamladık. İhalenin ikinci etabı 18 Kasım’da tamamlanarak büyük bir dönüşüme başlıyoruz. Yavuzselim, Arabayatağı, Ulus, Hacivat ve Çınarönü mahallelerinde 150 bin nüfusun yaşadığı 450 hektarlık alanda imar düzenimizi değiştirdik. 5 binlik ve binlik planda çalışmalarımız tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onay aşamasına gelindi. 73. maddeye göre birçok mahallemizde büyük bölgeleri kentsel gelişim alanı ilan ettik” ifadelerini kullandı.


KAMULAŞTIRMALAR TAMAMLANDI


Tüm bu çalışmaların mutfağı olan bir mekan ihtiyacı doğrultusunda Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’ni Yıldırım’a kazandırdıklarını belirten Başkan Edebali, “Bunu da içerisinde teknik birimler, Kentsel Tasarım Müdürlüğü, AR-GE, saha ekibi, Yeşil Yıldırım A.Ş. bulunan ve toplumu bilinçlendirmek için çalışmaların gerçekleşeceği Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’ni inşa ederek gerçekleştirdik. Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin inşasına başlandı ve bu tesisi 2017 yılının sonunda ilçemize kazandıracağız. Sular Vadisi projesinde kamulaştırma çalışmaları tamamlanarak mülk sahiplerine 11 milyon lira ödeme yapıldı. Yıldırım’a değer katacak bu vizyon projede ihale aşamasına gelindi. Ankara Yolu’nun altında kalan altı mahallenin birleşme noktasına planlar onaylandıktan sonra düzenleyeceğimiz yarışmayla projesini belirleyeceğimiz bir meydan kazandıracağız. Vizyon projeler ve şehrin yeniden planlanmasıyla Yıldırım’ın mahalleleri değer kazanırken ilçemizin tarihi dokusunu koruyarak yeni bir çehre kazandıracağız” şeklinde konuştu.


‘VATANDAŞLA İLETİŞİMDE KİLİT ROL MUHTARLARIN’


Demokrasinin gelişmesinde ve devlet ile vatandaş arasında diyalog kurulmasında önemli vazife üstlenen muhtarlarımız kilit rol oynuyor. Vatandaşlarımızın taleplerinin tespit edilerek, hizmet önceliklerimizin belirlenmesinde, mahallelerin sağlıktan eğitime, altyapıdan sosyal yaşam alanlarına eksikliklerinin ortaya çıkarılmasında muhtarlarımızın desteğini alıyoruz. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin öncülüğünde mahalle kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmalar ve mahallelerin yapılacak dönüşümlerle değer kazanması sonucunda Yıldırım, insanların yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir olacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.