Hava Durumu

Yıldırım'da yaşam, fotoğraflarda ölümsüzleşecek

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak olan ‘Yıldırım Belediyesi 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda geri sayım başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıldırım'da yaşam, fotoğraflarda ölümsüzleşecek
 Hayata geçirdiği kültür-sanat projeleriyle ilçeye ivme kazandıran Yıldırım Belediyesi, ‘2. Ulusal Fotoğraf Yarışması’ ile Yıldırım’ın dört bir yanını farklı bakış açılarıyla gün yüzüne çıkarıyor. ‘Tarihi Alanlarda, Plansız Yapılaşmada, Modern Yıldırım’da Yaşam’ konularının ele alındığı yarışmaya başvurular Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun internet sitesi (www.tfsf.org.tr) üzerinden yapılıyor. Konusunda uzman fotoğraf sanatçılarının ve akademisyenlerin bulunacağı jürinin değerlendirmesi sonunda ise dereceye giren fotoğraf sahipleri, birincilik, ikincilik, üçüncülük, Yıldırım Belediyesi Özel Ödülü, mansiyon ve sergileme kategorilerinde ödüllendirilecek.


‘GİZLİ KALMIŞ GÜZELLİKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK’


Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmanın ilçenin sosyal ve kültür-sanat alanında kalkınmasında önemli bir basamak olacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’a insanların ilgisi ve bakış açısı günden güne değişmektedir. Kadim medeniyetimizin mirası olan, asırların izini bugünlere taşıyan tarihi mekânlarla beraber insan-mekân ilişkisini ortaya koyacak fotoğraflar, Yıldırım’ın estetik yönünü ortaya çıkaracaktır. 693 fotoğrafın katıldığı ilk yarışmada derece yapan birbirinden güzel eserleri seçme konusunda oldukça zorlandık. İkincisi gerçekleştirilecek yarışmada da Yıldırım’ın gizli kalmış ve insanlar tarafından bilinmeyen farklı güzellikleri, sanatçılarımızın bakış açısıyla ilçemizin mirası arasında yer alacaktır. Yarışmaya katılacak tüm vatandaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.