Hava Durumu

YILDIRIM KENT KONSEYİ ZULME SESSİZ KALMADI

ARAKAN’DA YAŞAYAN MÜSLÜMANLARA KARŞI YAPILAN KATLİAMI LANETLEYEN YILDIRIM KENT KONSEYİ’NE YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ VE AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN DE DESTEK VERDİ.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIM KENT KONSEYİ ZULME SESSİZ KALMADI
  Yıldırım Kent Konseyi, Arakan’da yaşayan Müslümanlara yapılan katliamı kınadı.

Emirsultan Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Arakan’da Müslümanlara yönelik düzenlenen katliamları kınayan Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, “Arakan’da katliam var. Kadın, çocuk ve yaşlı demeden Müslümanlara zulmediliyor. Burma hükümetinin 1942 yılından beri hiç durmayan katliamları maalesef yeniden en vahşi şekilde sürmektedir. 25 Ağustos gecesi gerçekleşen saldırının ardından ordu ve Budistler tarafından sivil Arakanlı Müslümanlara karşı katliamlar yapılmaya başlanmıştır. Ordu güçlerinin öncülüğünde ve Budist rahiplerin kışkırtmaları ile fiilen katılımlarıyla şiddeti giderek artan ve yaygınlaşan saldırılar sonucunda en az 5 bin Müslüman’ın katledildiğine ve 350 binden fazla masumun evlerinden ve yurtlarından edildiğine dair haberler geldiğini görüyoruz. Bölgeden gelen acı haberler ve görüntüler, katliamların geçen yıllarda gerçekleşen saldırılardan daha şiddetli olduğu ve adeta soykırıma dönüştüğü şeklindedir. Bölgeye sınırı olan Bangladeş’in de sınırlarının zaman zaman kapalı olması nedeniyle, yüz binlerce Müslüman katledilme tehlikesi ile karşı karşıya kalıp kendi haline çaresiz bırakılmıştır” dedi.

İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Arakan’da zulüm yaşayan masum Müslümanların feryadına tüm dünyanın kulaklarını tıkadığını ifade eden Ömer Aykan, “Birkaç güçlü devletin çıkarlarını korumaktan başka hiçbir işlevi olmayan, kukla Birleşmiş Milletler, bu zulmü kınamak için bile Amerika Birleşik Devletleri’nin, Çin’in ve Rusya’nın iznini beklemektedir. İnsan hakları çığırtkanlığını da kimseye bırakmayan katil Batı dünyası yaşanan vahşeti ve katliamı durdurmaya yönelik hiçbir adım atmamaktadır. Irak’ta, Filistin’de, Suriye’de ve Mısır’da olduğu gibi nerede petrol-doğalgaz varsa kara ve kızıl emperyalistler ne pahasına olursa olsun insanlığı hiçe sayarak vahşice zulüm ve işkencelerini sürdürüyorlar. Arakan’da bunca acı ve işkenceye maruz kalan kardeşlerimize Türkiye’den başka diğer İslam ülkeleri maalesef gereken duyarlılığı göstermiyor. Katar ile gereksiz yere uğraşan İslam ülkelerinin liderleri, Müslüman kardeşleri vahşice katledilirken neredeler? Biz adaleti, hakkı ve hürriyeti savunmayı ilke edinmiş sivil toplum kuruluşları olarak, haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme ve sömürüye asla rıza göstermeyeceğiz. Yıldırım Kent Konseyi ailesi olarak katil Myanmar hükümetini ve sessizliği ile bu katliamlara destek veren tüm ülke ve kurumları lanetliyoruz. İslam dünyasını ve uluslararası toplumları bir an önce harekete geçerek katliamları durdurmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

‘ZALİMLERİN PLANLARINA DUR DEDİK’

Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda karanlık eller tarafından daima bir oyun planlandığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yeryüzünde büyük bir küresel şeytani güç var. Bu güç, dünyadaki bütün masumların ve özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyayı kan gölüne çevirdi. Onların bütün hesapları, menfaat ve Müslümanların yer altı kaynaklarını sömürme planlarıdır. Bu plan çerçevesinde Libya’yı işgal ettiler, Mısır’da istedikleri darbe hükümetini başa getirdiler, Irak’ı farklı gerekçelerle işgal ettiler, Suriye’yi paramparça böldüler. Hedeflerine yürümek için adım adım ilerlediler ve yalnızca tek bir yerde tökezlediler. 15 Temmuz’da  bizi de aynı duruma düşürmek istiyorlardı. Allah’ın takdiri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletimizin inancı, çabası ve gayretiyle bu işgal girişimini bertaraf ettik” dedi.

BİRLİK, BERABERLİK VURGUSU

Müslümanların duygu birliği içinde hareket ederek zalimlere karşı durabileceğinin önemine değinen Başkan Edebali, “Nerede Müslüman varsa, onlara zulüm uygulayan birileri var. Önemli olan Müslümanların duygu birliği içinde yaşaması. Zalimlerden merhamet beklemiyoruz. Önemli olan İslam Coğrafyası’nda yaşayan Müslümanların ümmet bilinci ile duyarlı olması. Biz bu duygu birliğini hissettiğimiz zaman hiçbir Müslüman bölgesinde zulme göz yumulamaz, Müslümanlar ayağa kalktığı zaman onlar da bu zulme cesaret edemez. Bu zulümlerin tüm Müslüman toplumların uyanışına, direnişine ve şuurlanmasına vesile olsun diye temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘ZALİME KARŞI MAZLUMUN YANINDAYIZ’

Arakan’daki katliama uğrayan insanların inançları nedeniyle soykırıma maruz kaldığını işaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Arakan’daki insanlar, Allah bir ve Hz. Muhammed (SAV) onun elçisidir dedikleri için katlediliyor, zulme uğruyor. Amerika’da yaşanan kasırgada maddi zarar meydana geldi diye Birleşmiş Milletler, toplanma kararı alıyor. Binlerce insan soykırıma uğrarken dünya niye sessiz kalıyor? Biz bunu kabul etmiyoruz. Arakan’da kardeşlerimize yapılan zulme sessiz kalamayız. Birçok coğrafyada zalimlerin idaresi altında yaşamak zorunda olan mazlumlar var. Müslüman diğer kardeş ülkelerimiz de susmamalı. Bilmelidirler ki sustukça sonraki hedef kendileri olacaktır. Zulme karşı her zaman mazlumun yanında olduğumuz gibi bugün de Arakan’daki Müslüman kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.