Hava Durumu

YILDIRIM ÖZÜNE DÖNÜYOR, YEŞİL KİMLİĞİNE KAVUŞUYOR

Doğa dostu çalışmalarla Yıldırım’ın ‘yeşil’ kimliğini zenginleştiren uygulamalara imza atan Yıldırım Belediyesi, gerçekleştirdiği ağaç fidanı ve çiçek dikimi ile peyzaj düzenlemeleriyle çehresini değiştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2020 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2020 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIM ÖZÜNE DÖNÜYOR, YEŞİL KİMLİĞİNE KAVUŞUYOR
 Orman örtüsüyle yeşil bir cenneti andıran Uludağ’ın eteklerine kurulmuş, vadilerle bezenmiş yapısıyla Bursa’nın doğal güzelliklerine sahip önemli bir merkez olan Yıldırım’da, yeşil alan miktarını artıracak çalışmalar ve peyzaj uygulamaları yürüten Yıldırım Belediyesi, ilçenin güzelliğine güzellik katıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları ile 11 bin 44 adet ağaç ve çalı fidanını toprakla buluşturan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, aynı dönemde peyzaj uygulamaları kapsamında 9 bin 291 çiçek ekimi gerçekleştirerek ilçeyi renklendirdi. Ağaç ve çim alanlarında dip açımı, gübreleme gibi çalışmalar da yürüten ekipler yeşil alanların bakımını yaparak ağaç ve çiçeklerin sağlıklı kalmasını da sağlıyor. İki aylık dönemde çocuk oyun, spor ve dinlenme parklarında çalışmalar da gerçekleştiren ekipler, 79 bank, 20 masa, 4 pergola, 123 çöp kovası, 4 basketbol potası, 24 çocuk oyun ekipmanı ve 12 spor ekipmanını da parklara yerleştirdi.

658 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Yıldırım’da yeşil seferberlik başlatarak ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını en az 1 metrekare artırarak 650 bin metrekarenin üzerinde yeni yeşil alan kazandıracaklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “658 bin nüfuslu Yıldırım ilçemize 658 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıracağız. Biten, çalışmaları devam eden ve proje aşamasında olan parklarımız var. İnşallah dönem sonuna kadar Büyükşehir Belediyemiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yapacağı millet bahçesi ile beraber yeşil alan miktarımızı kişi başı en az bir metrekare arttırmış olacağız. Bu da şehrimizin Yeşil Bursa kimliğine yeniden kavuşması adına ve hemşehrilerimizin nefes alacakları ortamların oluşması adına önemli bir çalışma” dedi.

YENİDEN ‘YEŞİL’ YILDIRIM

Yıldırım’ın sürdürülebilir çevre stratejisi kapsamında mevcut park ve bahçelerin bakımlarının belirli aralıkla yapıldığını dile getiren Başkan Oktay Yılmaz, çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırdıklarını belirtti. Şehirlerin zenginliğinin parkların ve yeşil alanların fazlalığı ile doğru orantılı olduğuna işaret eden Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımızın mahallerde rahat nefes alabildikleri, çocuklarımızın oyun oynayabildiği park ve bahçelerimizin bakımlarını aksatmadan devam ettiriyoruz. Ayrıca şehrimize yeni parklar, mesire yerleri ve yeşil alanlar kazandırmak adına projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda geride kalan iki ayda ekiplerimiz 11 bin 44 adet ağaç ve çalı fidanı dikerken, 9 bin 291 çiçek ile de Yıldırım’ı renklendirdi. Yıldırım’ı yeniden ‘yeşil’ kimliğine kavuşturmak adına bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.