Hava Durumu

Yıldırım’a 184 araçlık otopark

Yıldırım Belediyesi, Yeni Mahalle’ye kazandırmaya hazırlandığı kapalı otopark ile şehirlerin en önemli sorunlarından biri olan araç parkına alternatif çözüm üretiyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2018 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2018 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıldırım’a 184 araçlık otopark
 Bursa’nın su temalı kültür parkı olan Sular Vadisi Doğa Parkı projesini Yıldırım’da hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, Yeni Mahalle’de yer alan aynı bölgeye kazandıracağı kapalı otoparkla araç parkı sorununu ortadan kaldıracak. Proje çalışmaları tamamlanan ve 6 bin 900 metrekare toplam inşaat alanına sahip otoparkın 184 araçlık park kapasitesi bulunuyor. Sular şehri Bursa’ya yakışacak bir proje olan Sular Vadisi Doğa Parkı’nın bulunduğu bölgeye kazandırılacak otoparkın önemli bir ihtiyaca yanıt vereceğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “28 bin metrekarelik alanda inşa çalışmaları süren Sular Vadisi, bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtararak yeşille mavinin buluştuğu, sadece Yıldırımlıların değil tüm Bursalıların ilgi göstereceği tematik bir yer haline dönüştürecek. Proje tamamlandığında bölgenin değeri artacağı gibi yaşam standartları da büyük ölçüde yükselecek. Bölgedeki en önemli sıkıntıların başında gelen otopark sorunu konusunda da yapacağımız çalışmalar neticesinde, katlı otoparkımızı ilçe sakinlerimizin hizmetine sunacağız” dedi. 
Yıldırım’ın imar planlarını düzenlerken ortak kullanım alanlarına da en az konutlar kadar önem verdiklerini dile getiren Başkan Edebali, “İlçemizin önemli bir kısmında revizyona gittiğimiz imar planlarında insanlarımızın ortak kullanımına açık donatılara da yer veriyoruz. Bunu yaparken özellikle birden fazla kullanıma sahip tesisleri ilçemize kazandırarak farklı ihtiyaçlara cevap veriyoruz. Özellikle şehrimizde oluşturduğumuz kapalı pazar yerlerini aynı zamanda otopark olarak değerlendirerek önemli bir ihtiyacı da karşılamış oluyoruz. Yine bunun yanında Yeni Mahalle’ye kazandırmaya hazırlandığımız modern ve çok katlı otoparkımızla bölgedeki araç parkı sıkıntısına çözüm bulacağız. Sular Vadisi Doğa Parkı ile yaşam standartları yükselecek bölge, kapalı otoparkıyla da ilçe halkımıza hizmet verecek” diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.